Von der Leyent négy EP-frakció is kéri, utasítsa el a magyar helyreállítási terv tervezetét

  • narancs.hu
  • 2021. július 1.

Külpol

Szerintük a pénz elosztása politikai alapú lesz. 2511 milliárd forint vissza nem térítendő forrásra tartunk igényt.

Négy EP-frakció  - a szociáldemokraták, a liberálisok, a zöldek és az egyesült baloldal - levelet küldött Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben arra szólítják fel, hogy “utasítsa el a magyar nemzeti helyreállítási terv tervezetét, és gondoskodjon arról, hogy a frissített terv összhangban legyen a helyreállítási és rugalmassági eszköz rendelettel és az európai értékekkel" -  írja a hvg.hu.

A levélírók szerint - írja a lap - a magyar terv nem képes megerősíteni az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupcióellenes keretet, valamint hatékony társadalmi párbeszéd és elkötelezettség révén javítani a közbeszerzések versenyét, a döntéshozatali folyamat minőségét és átláthatóságát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a liberális Renew Europe frakció a hét elején küldött ilyen értelmű levelet von der Leyennek, de már nincsenek egyedül a kérésükkel. 

Magyarország 2511 milliárd forint vissza nem térítendő forrásra tart igényt.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk