A rendőrség már sokat tud a manchesteri merénylőről: 13-an őrizetben

  • narancs.hu
  • 2017. május 28.

Külpol

A hétfő éjszaka Manchesterben történt öngyilkos robbantás elkövetője egy líbiai származású, ám Manchesterben született brit állampolgár. A hatóságok már azt is tudják, hogy Salman Abedi melyik belvárosi lakásban tartózkodott a merénylet elkövetése előtt. Eddig 13 embert vettek őrizetbe és további 14 embert keresnek, akik érintettek lehetnek a támadás előkészítésében.

Robbanás és pánik egy manchesteri koncerten, 22 halott, 50 sérült

A merénylő a helyszínen meghalt, a hatóságok terrortámadásként kezelik a robbantást. Robbanás történt a világ egyik legnagyobb fedett koncerthelyszínének közvetlen közelében, a Machester Arenában, Ariana Grande koncertjének végén. A kedd reggeli hivatalos információk legalább 22 halottról és körülbelül ötven sebesültről szólnak. A hatóságok terrortámadásként kezelik a történteket, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője.

A rendőrség most azért hozta nyilvánosságra a férfi fotóját, mert további segítséget várnak a manchesteri lakosoktól, ugyanis a nyomozás további szakaszában azt akarják kideríteni, hogy az elkövető mit csinált és merre járt május 18. óta, miután visszatért Líbiából Nagy-Britanniába.

Figyelmébe ajánljuk