Orbán Viktort Bucsába hívta meg a volt ukrán elnök

  • narancs.hu
  • 2022. június 4.

Külpol

Petro Porosenko azt szeretné, hogy a magyar miniszterelnök az ottani túlélőkkel beszélve gondolja át Oroszországhoz fűződő kapcsolatait.

A volt ukrán elnök, Petro Porosenko meghívta Orbán Viktort Ukrajnába, azon belül is Bucsába, hogy az ottani túlélőkkel beszélve gondolja át Oroszországhoz fűződő kapcsolatait. Petro Porosenko szerint Magyarország számára mérgező, ha üzleti érdekeit az értékek elé helyezi – írja a Euronews.

A politikus az Európai Néppárt kongresszusán azt mondta, hogy az Európai Unió alapja az értékek szövetsége, Oroszországé a politikai korrupció, ezért az együttműködés vele mérgező az adott országnak, a politikusoknak, a gazdaságnak.

Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg! Civileket, nőket és gyermekeket erőszakoltak és öltek meg. Beszéljenek az ottaniakkal és gondolkozzanak a jövőjükről és a pénzükről! Ez nem pénzkérdés!

– mondta Porosenko, aki szerint "Putyin-mentesíteni" kell Oroszországot, mert Oroszország Putyin elnökségével akkor is veszélyt jelent a kontinensre, ha meg tudják állítani a háborút. Hozzátette: az jelenthet majd esélyt, ha az oroszok meggyűlölik, hogy ők fizetik meg az árát annak, hogy egy mániákus elnökük van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk