Szijjártó Péter visszaszólt Mitt Romney-nak

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 19.

Külpol

Bevédte Orbánt.

„Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen” – írja Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, „amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával”

„A kormányt pedig azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányzunk. Holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást. Egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől.

Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!” 

– írja Szijjártó. 

Mitt Romney az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében arról beszélt, hogy Orbán Viktor cenzúrázza a médiát Magyarországon, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és barátainak halmoz fel vagyont. „Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják” – mondta a szenátor. Romney egy Magyarországra utazó „prominens tévés személyiségről” beszélt, aki Orbán Viktor méltatta, mint követni való példát. Nem mondta, hogy kire gondolt, de a tévés személyiség nem lehetett más, mint Tucker Carslon

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk