Szijjártó szerint nemzetbiztonsági érdek jóban lenni az oroszokkal

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 18.

Külpol

A külügyminiszter ódákat zengett a két ország kapcsolatáról.

Magyarország mindig is abban volt érdekelt, hogy egy pragmatikus, józan észre, kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködést tartson fenn Oroszországgal. Az oroszokkal való együttműködés pedig nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke is Magyarországnak – mondta Szijjártó kedden Moszkvában az MTI-nek.

Orbán Viktor délután fog tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, a külügyminiszter az előző napi egyeztetésekről azt mondta, elképzelhető, hogy lesz egy harmadik repülőjárat (Budapest-Kazany) a két ország között, illetve megegyezés született arról, hogy a Mol folytathatja kitermelési tevékenységét Oroszországban. Ezen kívül a Fővárosi Vízművek munkatársai lehetőséget kaptak, hogy vízipari munkákat végezzenek az orosz piacon.

Orbán egykor bőszen ostorozta az oroszokat, ma már úgy jár Putyinhoz, mint a legjobb barátjához

Ma az orosz elnökkel tárgyal Orbán Viktor. Immár sokadszorra, pedig anno még egészen mást mondott az oroszokról. „Nem lehet az oroszokkal olyan szerződést aláírni, amelyet 10 évre titkosítanak." „Nem ésszerű figyelmen kívül hagyni az Oroszország jelentette erőt, és egyben lehetőséget." A fenti mondatok mindegyikét Orbán Viktor mondta.

Figyelmébe ajánljuk