Trump veje azt javasolta az oroszoknak, hogy hozzanak létre egy titkosított kommunikációs csatornát az elnök munkatársai és Moszkva között

  • MTI
  • 2017. május 27.

Külpol

Jared Kushner állítólag úgy bukott le, hogy lehallgatta őt az amerikai hírszerzés.

A The Washington Postban helyi idő szerint pénteken késő este közölt információk szerint Donald Trump veje és főtanácsadója, Jared Kushner még decemberben, a Washingtonban akkreditált orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal folytatott többszöri megbeszélésein javasolta, hogy létesítsenek titkos kommunikációs csatornát Donald Tump megválasztott elnök közvetlen munkatársai és Moszkva között. A javaslat állítólag december első napjaiban hangzott el a New York-i Trump-toronyban, ahol Kiszljak nagykövet látogatást tett. A beszélgetéseket állítólag az amerikai hírszerzés lehallgatta, és – állítja a lap – kiderült, hogy az orosz diplomatát megdöbbentette a javaslat.

Trump és veje, Jared Kushner

Trump és veje, Jared Kushner

Fotó: MTI

A The Washington Post szerint a decemberi megbeszéléseken jelen volt Michael Flynn, Trump későbbi, majd három hét után lemondásra kényszerített nemzetbiztonsági főtanácsadója is, aki ellen a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és kongresszusi bizottságok is vizsgálatot folytatnak. 
A Fehér Ház eddig nem kommentálta a The Washington Post írását, amely egy nappal azután jelent meg, hogy nyilvánosságra hozták: az FBI Jared Kushnert is meghallgatja annak a vizsgálatnak a részeként, amely tisztázná, hogy a tavalyi elnökválasztási folyamatba beavatkoztak-e az oroszok.

Figyelmébe ajánljuk