Ukrajnába látogatott a brit miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2022. november 19.

Külpol

Rishi Sunak kormánya új csomagot biztosít az országnak, amely légvédelmi fegyvereket is tartalmaz.

Rishi Sunak, Nagy-Britannia új miniszterelnöke kinevezését követően először látogatott Kijevbe. A rövid látogatás során ígéretet tett arra, hogy Nagy-Britannia egy új, 50 millió font (60 millió dollár) értékű csomagot biztosít, amely légvédelmi fegyvereket és olyan technológiát tartalmaz, mint a radar a dróntámadások elhárítására. Hozzátette, hogy Nagy-Britannia növelni fogja az ukrán fegyveres erőknek nyújtott kiképzést.

Bár az ukrán erők a földön folyamatosan szorítják vissza az orosz csapatokat, az orosz hadsereg brutálisan bombázza a civil lakosságot. A cél a logisztika, az energetikai infrastruktúra rombolása, ennek révén pedig az áramellátás tönkretétele. "Ma új légvédelmi eszközöket, köztük légvédelmi ágyúkat, radarokat és drónok elleni felszereléseket biztosítunk, és fokozzuk a humanitárius támogatást az előttünk álló hideg, kemény télre" – áll Sunak közleményében.

 

Sunak októberben lépett hivatalba, korábban Liz Truss rövid életű kormányában volt pénzügyminiszter. A brit miniszterelnökök Boris Johnsonig bezárólag fontosnak tartották Ukrajna nyilvános támogatását, ezt Sunak is tovább viszi.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk