Zelenszkij: a háborúnak a Krím felszabadításával kell véget érnie

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Külpol

Komoly változás történhetett az ukrán kormány háborús politikájában.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti beszédében megígérte, hogy felszabadítják a Krímet. Az ukrán elnök úgy fogalmazott, az orosz háború a Krím-félszigettel kezdődött és annak felszabadításával kell véget érnie. A krím ukrán és sosem adjuk fel! – hangoztatta.

Az ukrán elnök néhány órával azt követően beszélt, hogy több robbanás rázta meg az annektált félszigeten lévő egyik orosz katonai légitámaszpontot.

Zelenszkij beszéde azt jelezheti, hogy az ukrán kormány háborús politikájában komoly változás történt. Hisz' az ukrán elnök korábban még arra tett utalásokat, hogy kormánya a béketárgyalásokon el tudná fogadni a béke feltételének, ha az orosz csapatok visszavonulnának a február 24. után megszállt területekről.

Zelenszkij a robbanásokról nem beszélt, az elnök egyik tanácsadója a sajtó kérdésére tagadta, hogy ukrán támadásról lett volna szó.

 (BBC)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk