Feró megvédi az Omegát, és bevallja: ő is koncertezne Felcsúton

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. máj. 20., 11:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Megkérdeztük Nagy Ferót az Omega-botrány kapcsán. Ízelítő a csütörtöki Narancsból.

Magyar Narancs: Az Omega júniusban koncertet ad a felcsúti stadionban. Ön is fellépne ott?

Nagy Feró: Bizonyára igen, volna az a pénz… Ez azért nehéz kérdés, mert maga a fellépés is bonyolult ügy. Ez egy olyan Omega-koncert, amely az együttes négy tagjának közreműködésével készült, és lényegét tekintve oratóriumi előadás. Mihály Tomi (az Omega basszusgitárosa, zeneszerző – a szerk.) nem vesz részt benne. Azt is tudjuk viszont, hogy manapság Felcsúton, a miniszterelnök falujának főutcáján, ha csak végigsétál egy ismertebb ember, az már esemény, hír a napi sajtóban. Aztán hosszasan elemzik, hogy miért akkor, miért úgy, kivel volt... Ilyen lett a világ. Magát a stadiont én még csak képeken láttam, de most elmegyek és megnézem magam is. Állítólag nagyon szép. A koncert is érdekel.

MN: Egy zenekarnak nem kellene elkerülnie az ilyen helyzeteket?

NF: Szinte lehetetlen elkerülni. Valahogy valakivel-valamivel mindig összehozzák az embert. De a konkrét üggyel kapcsolatban el kell mondanom, hogy az Omegával és személyesen Kóbor Jánossal elfogult vagyok. Amikor a hetvenes évek végén, illetve egészen pontosan 1980-ban az ellenzékinek elkönyvelt Beatrice szabályosan a fennmaradásáért küzdött, ők kőkeményen mellénk álltak és segítettek. Indult egy Omega–LGT-koncertturné, és mi lehettünk a harmadik zenekar. Az akkori hatalmasságok közül nagyon sokan – olyanok például, akik a rendőrséggel egyszerűen letiltatták egy adott városban meghirdetett koncertünket – azt szerették volna, hogy ne lehessünk. Ez a történet, akárhonnan nézzük is, ugyanúgy politika volt, mint a mai helyzet. De azért fordítok is a dolgon. Mikor szakmabeliek fanyalognak mostanában, hogy jaj, hát ezek a Kóborék is beálltak a sorba, meg minek már nekik ez az egész, akkor vissza szoktam kérdezni: nektek hány bulitok van erre az évre? Az Omegának tudomásom szerint tizenkettő, ebből tíz külföldön – miről beszélünk? Igen, meg kell élni, pénzt keresni.

Tamás Gábor teljes interjúját a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatják.

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. máj. 20., 11:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Omega
Nagy Feró
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 25
  Gyurica úr
  2015. május 22., péntek 17:16
  ja, és igen, maga mindent kétszer mond, mindent kétszer mond...
 2. 24
  yoyo
  2015. május 22., péntek 15:55
  ja, és igen, a cpg-ről volt szó.
 3. 23
  yoyo
  2015. május 22., péntek 15:44
  ja, és igen, a cpg-ről volt szó.
 4. 22
  yoyo
  2015. május 22., péntek 15:44
  A pol pot megye punkjai című filmben a csirkés dolgot alaposan körbejárják.
  nem volt darálás, a csirke, amit a főbérlőtől loptak, a mikrofonhoz volt kötve, amolyan színpadi kellékként, a "közönség" tépte szét. A zenekar minden tagja nagyon rosszul érezte magát.
 5. 21
  hapci
  2015. május 22., péntek 13:49
  Igen, jól emlékszem! Így történt valóban. És ez a baboskendős volt az az elvetemült állat is, aki valamelyik bulin hintőport töltött a lábcsin két tányérja közé! Most képzeld el... Szegény gyanútlan dobos pár perc múlva vizuálisan megszűnt. Hogy milyen emberek vannak, elképesztő... Pusztulásra érett ez a világ, szentigaz.

 6. 20
  tiszapolgári
  2015. május 22., péntek 13:07
  KassaiSonka: A csirkedarálást még a Beatrice is tagadta

  Igen, tudom. Nagy Feró azt mondja egy interjúban (http://www.passzio.hu), hogy a HIT együttes Puttony nevű tagja darált. Viszont az urbanlegends.hu-n idézett állambiztonsági jelentés szerint a CPg együttes volt a tettes.
 7. 19
  KassaiSonka
  2015. május 22., péntek 11:14
  A csirkedarálást még a Beatrice is tagadta, nemhogy nekem bármi közöm is lehetett volna ilyesmihez. Konkrétan pont olyan silány idiotizmus, mint pl. Cyrano-grrr kollega fingszagúan értelmetlen szellemkedése...

 8. 18
  Cyrano
  2015. május 22., péntek 08:53
  Ugyanmár, tiszapolgári!
  Ő volt a csirke!
 9. 17
  tiszapolgári
  2015. május 22., péntek 08:48
  Ha most azt mondanád, hogy csirkét is te daráltál először színpadon, tényleg eldobnám az agyam.
 10. 16
  KassaiSonka
  2015. május 22., péntek 02:32
  Már bocsánat, hogy még utoljára beleugatok itt a dicsőséges komment-folyamba, de most már a tököm tele van ezzel a Beatrice-féle baboskendőzéssel. A babos kendő ugyanis, minden ellenkező híresztelés dacára, az én személyes leleményem és újításom volt még anno, amikor még a világ legpocsékabb haknibandája, a Yoyo-group szólógitárosaként, egy fölöttébb apart fürdőköpennyel kombóban viseltem nagy átéléssel, színpadi show-elemeim nem túl számottevő sorának egyikeként.

  Ilyesmikkel gyilkoltuk, többek közt, a szórakozni vágyó, szerencsétlen közönségünk elfinomult idegrendszerét, de a fürdőköpennyel kombinált babos kendő viszont határozottan jót tett a produkciónak. A „kollégák” agyműködése legalábbis percekig kimaradt (a zenével együtt) első rajtaütésszerű megjelenésem alkalmával, amikor is még a levegővétel is sokáig nehézségekbe ütközött.

  Majd negyven éve bassza ez a szemérmetlen lenyúlás a csőrömet… De most már elég!

  Deklaráció következik:

  Legnagyobb zenei sikereim egyike, a babos kendő (a fürdőköpennyel egyetemben) az enyém! Nem adom! Forduljon fel a Beatrice. Koszos plagizátorok! Sehol se voltak még, amikor a vidék műértő hakniközönsége már rég az én babos kendőmért rajongott oda meg vissza, ami igencsak dicséri zenei ízlésük különleges fejlettségét…

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Blog

még több cikk

Politika

még több Politika...