Hatalmas magyar siker az avignoni fesztiválon

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 19:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tánc és test kategóriában.

Vasárnap délben kiosztották a Festival Off d’Avignon Tournesol 2017 díjait. E rangos kitüntetést 9 éve adják, olyan darabokat jelölnek, amelyek az emberiség jövőjével, a szolidaritással, a kisebbségek védelmével és az esélyegyenlőséggel kapcsolatos témákat dolgoznak fel magas művészi színvonalon.

A több mint 1100 színházi előadásból kiválasztott 150 jelölt közül 5 kategóriában osztanak díjat, s idén a „Tánc és test” („Corps et danse”) kategóriában Hégli Dusan Finetuning című koreográfiáját jutalmazták.

false

Az előadás bemutatója tavaly júliusban, a 2016-os Festival Off d’Avignon nyitónapján volt, a pozsonyi magyar Ifjú Szívek Táncszínház és a Dusan Hegli Company koprodukciójaként megvalósuló előadást azóta közel ötven alkalommal játszották. A darab a családon belüli erőszak témakörét dolgozza fel. Hégli Dusan rendező, koreográfus mellett a darab alkotói közt szerepel Szűcs Edit jelmeztervező, Kelemen László zeneszerző és Horváth Kristóf „Színész Bob” slammer is. „Nagyon büszke vagyok, hogy Európa legnevesebb kortárs színházi fesztiválján a szakmai közönséget és a Tournesol Prix zsűrijét is sikerült meggyőznünk hagyományos zene- és tánckultúránkból építkező korszerű eszköztárunkkal. Óriási elismerés” – nyilatkozta Hégli közvetlenül a díjátadás után.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 19:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Népszavazás előtt
Mi lesz a bulinegyeddel?
Hódmezővásárhely
Interjú Márki-Zay Péter polgármesterjelölttel
Színházi melléklet
Andrei Şerban, Fekete Ádám, drámapedagógia
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Blog

még több cikk

Politika

még több Politika...