Hatalmas magyar siker az avignoni fesztiválon

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 19:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tánc és test kategóriában.

Vasárnap délben kiosztották a Festival Off d’Avignon Tournesol 2017 díjait. E rangos kitüntetést 9 éve adják, olyan darabokat jelölnek, amelyek az emberiség jövőjével, a szolidaritással, a kisebbségek védelmével és az esélyegyenlőséggel kapcsolatos témákat dolgoznak fel magas művészi színvonalon.

A több mint 1100 színházi előadásból kiválasztott 150 jelölt közül 5 kategóriában osztanak díjat, s idén a „Tánc és test” („Corps et danse”) kategóriában Hégli Dusan Finetuning című koreográfiáját jutalmazták.

false

Az előadás bemutatója tavaly júliusban, a 2016-os Festival Off d’Avignon nyitónapján volt, a pozsonyi magyar Ifjú Szívek Táncszínház és a Dusan Hegli Company koprodukciójaként megvalósuló előadást azóta közel ötven alkalommal játszották. A darab a családon belüli erőszak témakörét dolgozza fel. Hégli Dusan rendező, koreográfus mellett a darab alkotói közt szerepel Szűcs Edit jelmeztervező, Kelemen László zeneszerző és Horváth Kristóf „Színész Bob” slammer is. „Nagyon büszke vagyok, hogy Európa legnevesebb kortárs színházi fesztiválján a szakmai közönséget és a Tournesol Prix zsűrijét is sikerült meggyőznünk hagyományos zene- és tánckultúránkból építkező korszerű eszköztárunkkal. Óriási elismerés” – nyilatkozta Hégli közvetlenül a díjátadás után.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 19:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Választás 2018

best of Narancs

Blog

még több cikk

Politika

még több Politika...