Idén is megrendezi A zene éjszakáját a Fesztiválzenekar

  • narancs.hu
  • 2022. október 25.

Kultúra

November 17-én, csütörtökön ismét klasszikus, de nem komoly koncertekkel telik meg a főváros.

A Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi újra Budapest legkedveltebb bárjaiban, kávézóiban lépnek fel. A zene éjszakáját, amelyen a lehető legkötetlenebb formában élvezhetik az ingyenes minikoncerteket a fővárosiak, már hatodik alkalommal rendezi meg a BFZ és a Budapest Brand. Idén is a Duna mindkét oldalán váltják egymást kora estétől késő éjjelig a fesztelen hangulatú rövid műsorok a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi, valamint Fischer Annie-ösztöndíjas ifjú tehetségek előadásában.

 
A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai 

A programok rendkívül széles skálán mozognak: egyaránt lesznek régebbi klasszikusok Mozarttól Csajkovszkijig, de újabbak is Gershwintől John Lennonig. Sőt, az egyik minikoncerten kelta népzenét is játszanak majd a BFZ művészei. A programsorozat, a csütörtök esti megnyitó után, egy a kultúra és a fiatal közönség kapcsolódási lehetőségeiről szóló beszélgetéssel veszi kezdetét. A zene éjszakája a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. közös rendezvénye, amely Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

A zene éjszakája helyszínei az ISON kulturális központ, a Béla Bár, a Hadik Kávéház, a Szatyor Bár, a Három Holló Kávéház, a Moha Café, a Kelet Kávézó és Galéria és a Lumen Kávézó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk