Versek, bábok, ünnep!

  • narancs.hu
  • 2018. március 21.

Kultúra

A költészet és a bábszínház világnapját is ünnepelhetjük ma. Csupa jó kulturális program országszerte! Például versért kávét kapunk.

Azon túl, hogy ma van a tavaszi napéjegyenlőség, meg a meteorológiai tavasz kezdete (hiszi a piszi!), alkalom adódhat másra is koncentrálni.

Például versekre. Vagy bábszínházra.

A közismertebb az, hogy ma van a költészet világnapja. Mindenki öleljen meg egy költőt vagy egy verseskötetet. De ha olvasunk egy verset, már az is épp megfelel ünnepi rítusnak. Ha ezen túl még alkalmibbá tennénk a napot, akkor menjünk kávézni és fizessünk verssel. Ugyanis idén is él ez a szinte hagyománnyá vált program. A felhíváshoz egy csomó kávézó csatlakozott, a lista itt látható.

Az idei újdonság, hogy a kávékért fizetőeszköznek használt verses cetliket összegyűjtik, és kiállítják: április 11-től (a Magyar Költészet napjától) egy héten át az Akváriumban lesznek láthatók.

A nap másik ünnepeltjei a bábosok, ugyanis ma van a bábszínház világnapja is, amelyhez a magyar bábosok ötödik éve csatlakoznak – és ez alkalomból sok-sok programmal várják a bábszínházak a kicsiket és nagyokat.

Bábszínházi Világnap - A magyar bábosok határtalan ünnepe

Budapesti programok · Határon túli programok · Programok · Vidéki programok A Bóbita Bábszínház bábosai ezen a napon Balatonbogláron keltik életre a Paprika Jancsi, Vitéz Lackó és a félelmetes rabló, Torzonborz újabb kalandjait egy paravános-kesztyűs-élő zenés bábelőadásban, majd a nézőtéren ülő óvodások, kisiskolások közelebbről is megismerkedhetnek a bábokkal és mozgatóikkal.

Figyelmébe ajánljuk