Zacher Gábor megmenti Petrik Andreát

  • narancs.hu
  • 2017. október 20.

Kultúra

Karafiáth Orsolya regényt írt – videó is van róla.

Megjelent Karafiáth Orsolya családregénye, a Szirén, amely ajánlója szerint „három generáció nőtagjainak életén keresztül mutatja be a repülés és mámor, kényszer és betegség, függés és függetlenség, undor és varázs témáját”. A kötethez azonban nemcsak szöveges, de képes ajánló is készült; Oláh Gergely Máté videoklipje, melyben Petrik Andrea énekli a Santa Diver együttes kíséretével Faltay Csaba és Legát Tibor Adj inni című dalát.

„Tudtam, hogy ezt a dalt akarom. Eddig minden projektemhez magam írtam a dalszövegeket és a dalok alapkoncepcióját magam találtam ki, de itt nem így történt. Elkértem a szerzőktől, hogy rábízzam azokra, akikkel az én fejemben már megszólalt és megelevenedett...” –  nyilatkozta Karafiáth Orsolya, így került képbe a Santa Diver együttes, amelyben Kézdy Luca hegedül, Szesztay Dávid basszusgitározik és Szegő Dávid dobol. A dalt Petrik Andrea énekli, akit eddig csak prózai szerepekben láthattunk, de a klipben feltűnik és intézkedik dr. Zacher Gábor, illetve a dal szövegírója, Legát Tibor is, aki –  Karafiáth nyilatkozata szerint – „mint az alkohol, a romlás szimbóluma” lép a nagyérdemű elé.

ADJ INNI! - Karafiáth Orsolya & Petrik Andrea / Santa Diver / dr. Zacher Gábor

Karafiáth Orsolya SZIRÉN című új regényéhez készült dal és videoklip Petrik Andrea, dr. Zacher Gábor és a Santa Diver zenekar közreműködésével. Az eredeti dal zeneszerzője Faltay Csaba, a dalszöveget Legát Tibor írta. SZIRÉN – sokkolóan őszinte írás az első sörétől az utolsóig!

Karafiáth Orsolya zenés performansza szombaton, este nyolckor lesz a Margó Fesztiválon, a könyvbemutató pedig október 26-án, 18 órai kezdettel a B32-ben.

Figyelmébe ajánljuk