„Jó csapat vagyunk” – Mosolyka filmet forgat

Lélek

Hozleiter Fanny írt már könyvet, megtartott több száz előadást, most pedig filmet forgat – részben közösségi finanszírozásból.

„Az alkotás életben tart és megújulást hoz számunkra. Feszegeti a határainkat. Mivel a lehetetlent nem ismerjük, belevágtunk, hogy a filmvászonra varázsoljuk a PillanatCsillagot” – mondja Mosolyka, azaz Hozleiter Fanny és férje, Sándor, akik a héten mutatták be készülő nagyjátékfilmjük ízelítőjét. A PillanatCsillag terveik szerint az elmúlt másfél évüket dolgozná fel: azt, hogy honnan hová fejlődtek, hogyan csiszolódtak egymáshoz, és milyen helyzeteken keresztül értették meg, hogy „a mostnak kell élni, hiszen annyi a bizonytalan pillanat, ki tudja, mit hoz a jövő. Ezt sokan elfelejtik.”

Fanny egy hónap múlva tölti be a huszonhetet. Eddig kiadott két könyvet: az elsőt Te döntesz címmel 2013-ban (ennek kapcsán mi is beszélgettünk vele), a másodikat, a Lélekkódot 2014-ben. Férjhez ment, és most társával, Sándorral a közös filmjükön dolgoznak. „Dinamikus, pozitív hangvételű, humoros, érzelmileg megérintő, erőt adó/előcsalogató filmet szeretnénk a pillanat értékéről. Élethelyzetek sorozatát, ami kiemelhet a szürke hétköznapokból, és tükröt tarthat a nézőnek. Láthatóvá válnak a »problémák« más szögből, ahonnan már talán nem is problémák. Olyan filmet szeretnénk, ami mosolyt csal az arcodra, és jó energiákat varázsol elő belőled, ami ösztönöz, hogy a múlt és a jövő helyett inkább a mostban élj” – mondják filmjükről, és hozzáteszik, ez nem csak egy love story lesz, nem csak a szép dolgokról fog szólni, hanem a mélypontokról is, de nagy adag humorral fűszerezve.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Ebből láthattunk kedden egy rövid ízelítőt, amit mindössze két nap alatt forgattak le egy kétfős stábbal, Vékony Zoltán rendezővel és vágóval, valamint Gera Zsolt operatőrrel; a forgatókönyvet Mosolyka írja. „Kedvcsinálónak szánjuk, ami után reméljük, kialakul az emberekben egy érzés, hogy ezt tovább is nézném még” – mondják. A PillanatCsillag ízelítőjét éppen ezért fel is töltötték egy közösségi finanszírozási oldalra, az Indiegogóra (itt nézhető meg). Céljuk, hogy 25 ezer dollárt, körülbelül 7 millió forintot gyűjtsenek – 34 nap alatt, Fanny huszonhetedik születésnapjáig. „Bízunk a közösség erejében. És ami fontos, hogy nem adományt gyűjtünk, hanem win-win szituációra törekszünk, amivel mi is jól járunk és a támogatóink is kapnak valamit. Erre szolgálnak a különböző támogatói csomagok” – mesélik. A csomagok között egyébként találunk olyat, amivel a film letöltését „vásároljuk” meg, kaphatunk érte könyvet, DVD-t, Fanny inspirációs előadását, vagy éppen beleshetünk a forgatás kulisszái mögé.

A 7 millió forint csupán az első lépés, amivel aztán további támogatásokat igyekeznek szerezni a filmjükhöz, amely a tervük szerint 2016 karácsonyára már el is készülne. „Az életem eddig is egy nyitott könyv volt, Sándornak ezt nehezebb volt megszokni, de most már ő is látja, hogy ezt nagyon jó dolgokra is lehet használni, ebből lehet tanulni és építkezni – mondja Mosolyka. – Mi pedig közben jól összecsiszolódtunk, és megtanultuk egymás kis hülyeségeit kezelni. Jó csapat vagyunk.”

Figyelmébe ajánljuk