A Budapesti Iparkamara is beszállt a rakpartvitába – az autósok oldalán

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 11.

Lokál

Egy online konzultáció után tárgyalni akarnak majd a városvezetéssel.  

Online konzultációt indít a pesti alsó rakpart lezárásáról a fővárosi vállalkozók körében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). A szervezet keddi közleménye szerint a kamara osztja a Magyar Autóklubnak a pesti alsó rakpart végleges lezárását ellenző véleményét, mondván annak végleges lezárása tovább ronthatja a budapesti autós közlekedést.

A BKIK szerint a főváros egyes részeinek megközelítése gépjárművel jelenleg is komoly nehézséget jelent az adott területen működő vagy ott szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak, pedig a jármű egyes lakossági szolgáltatóknak, például szerelőknek, építési vállalkozóknak, kiskereskedelmi áruszállítóknak nélkülözhetetlen munkaeszközeik vagy árucikkeik célba juttatásához.

A BKIK az online konzultáció után egyeztetést kíván folytatni a tapasztalatokról a főváros vezetésével – olvasható a közleményben.

A pesti alsó rakpart Lánchídtól délre eső részének autómentesítési tervét Karácsony Gergely főpolgármester a választások után jelentette be. A tervek szerint jövő év elején, tehát a hármas metró középső szakaszának felújítása után kezdődhet meg a kivitelezés. A tervekkel és a közlekedési kérdésekkel itt foglalkoztunk részletesen:

  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk