A budai Várban csak a gazdag haveroknak jár a segítség

  • narancs.hu
  • 2017. július 17.

Lokál

Duplájára emelt bérleti díj, kikapcsolt víz, villany és gáz. Egy kétgyerekes család kerülhet utcára, az önkormányzat pedig nem tesz semmit.

Veres Dávid, az I. kerület független önkormányzati képviselője osztott meg Facebook-oldalán egy tanulságos történetet, és kér segítséget egy kétgyermekes családnak, hogy ne kerüljenek az utcára.

A politikus posztja szerint Kata albérletben élt két lányával és édesanyjával Budán. A főbérlőjük bejelentés nélkül kikötötte a vizet, a villanyt és a gázt is, majd megemelte a bérleti díjat havi 75 ezer forintról 135 ezerre – írja Veres. Kata most egy – szintén kisgyereket nevelő – barátnőjénél lakik. A gázt ráadásul úgy köttette ki a tulajdonos, hogy rátörte a családra az ajtót, ám a rendőrség nem lépett érdemben, ahogy a kerületi jegyző sem segített a családnak. Veres emlékeztet, hogy az önkormányzat hozzáállása teljesen más, ha haverokról van szó: a kerület botrányos lakásbérleti szerződéseiről a Magyar Narancs is beszámolt.

A teljes történet itt olvasható, ahol azt is megtalálják, hogyan segíthetnek az önhibájukon kívül bajba jutott családnak.

Figyelmébe ajánljuk