A Dalai Láma is megkapta a koronavírus elleni oltást

  • narancs.hu
  • 2021. március 6.

Lokál

Az AstraZeneca által fejlesztett és Indiában gyártott vakcinával oltották be.

A 85 éves Dalai Láma is megkapta szombaton a koronavírus elleni első oltást, írja a Bloomberg. A tibeti vezető az észak-indiai Dharamszala városának kórházában vette fel az oltást.

Beszámolók szerint, miután beoltották, a Dalai Láma arra figyelmeztette az embereket, hogy legyenek bátrak, jelentkezzenek és oltassák be magukat. Hozzátette: komoly problémák előzhetők meg az oltással, ezért nagyon hasznosnak tartja.

G. D. Gupta, a Zonal Kórház egyik orvosa elmondta: a Dalai Lámát az oltás után az előírásoknak megfelelően 30 percig megfigyelték. Tíz másik embert is beoltottak, akik a Dalai Lámával együtt élnek, mind a tizenegyen a Covishield vakcinát kapták, ami az AstraZeneca által fejlesztett és Indiában gyártott oltóanyag.

Imádkozás a dalai lámáért

 
A dalai láma (k) a hosszú életéért buddhista szerzetesek által tartott imádkozásra érkezik a dharamszalai Cuklakhang-templomban 2019. május 17-én.
Fotó: MTI/EPA/Szandzsaj Baid
 

Indiában a járvány kitörése óta több mint 11 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és több mint 157 ezren haltak meg. Az országban januárban kezdődött az oltási kampány, elsőként az egészségügyi dolgozókat és a frontvonalban dolgozókat oltották be. Március elején kiterjesztették az oltási kampányt az idősekre és azokra, akiknek valamilyen komoly egészségügyi problémája van.

Figyelmébe ajánljuk