A londoni magyaroknak sincs hova hátrálniuk

  • narancs.hu
  • 2014. december 17.

Lokál

A magyarországi tüntetésekkel egy időben már sokadszorra demonstrálnak Londonban is, hogy egyfajta szolidaritásként kifejezzék nemtetszésüket.

Londonban is tüntettek tegnap este a Kreatív Ellenállás csoport tagjai. A Peter's Hill, a Salvation Army központi irodaépülete előtti szakaszon azért gyűlt össze több mint 40 magyar, hogy – bár Londonból, de – részese legyen a magyarországi tüntetéssorozat újabb eseményének.

false

 

Fotó: Creative Resistance London

Mert úgy gondolták, hogy "az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat."

false

Fotó: Creative Resistance London



A Londonban élőknek is elegük van a szociális megszorításokból, az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából, a NAV-botrányokból és kitiltási ügyekből, a mértéktelen korrupcióból és hazugságokból, az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből.

false

 

Fotó: Creative Resistance London

A Nincs hova hátrálnunk kezdeményezéshez csatlakozva Angliában Bristolban és Birminghamben is tartottak demonstrációt.

Figyelmébe ajánljuk