A szombati lesz az eddigi leghangosabb tüntetés

  • narancs.hu
  • 2017. április 14.

Lokál

Nagy buli lesz a Szabadság téren.

Szombaton a kormány megfélemlítő politikája ellen lehet tüntetni a Szabadság téren. "Azért, hogy megmutassuk, egy országot nem lehet elhallgattatni! Senki se számítson azonban hagyományos demonstrációra. A beszédek mellett ezúttal a zenén, a táncon, és a hangos véleménynyilvánításon lesz a hangsúly" – írják a szervezők. Mindenkit arra biztatnak, hogy vigyen magával sípot, kereplőt, dobot vagy akármilyen más hangszert, amivel zajt tud csapni.

Nem maradunk csendben!

"Jóllehet, a kormány módszeresen próbál meg elhallgattatni minden kritikus hangot és szervezetet, mi egyszerűen nem maradhatunk csendben! Erről szólnak majd azok a rövid beszédek is, amik a számok közötti szünetet töltik ki hangerővel.
Mi közéleti, kulturális és zenei szervezők vagyunk, ahhoz értünk leginkább, hogy a művészet eszközeivel hallassuk a hangunkat, és közösséget formáljunk.
A zene összehoz, a zene felszabadít. Táncolj, tüntess és kiabálj a szabadságodért!"

 

Szónokok és fellépők:
Antoni Rita, Borsos Luca, Gulyás Márton és Varga Gergő, Hegedűs Barbara, Szabó Simon, Hujber Áron (1/3 Fossiles de l'Atlas), Komár Béla (Telefunken), Gregory G Ras (Komáromy Gergely), Kramer Veronika és Szipszer Szabolcs (Bulbs) ,Kürthy Andras (HuskyJoe), Kürti Kristof (DJ Suhaid), Mushu Israel Balazs Pandi (DJ Rabbi Williams), Vereczkey Ákos (Akos V), Újvári-Pintér György (!Szkafander)

Figyelmébe ajánljuk