Bárányok hátán menekülnek az árvíz elől a nyulak
Screen_Shot_2017-07-26_at_20.46.21.png

Bárányok hátán menekülnek az árvíz elől a nyulak

  • narancs.hu
  • 2017. július 26.

Lokál

Új-Zélandon, de van róla videó.

Három vadnyúl is meg tudott menekülni Új-Zélandon az áradások elől, méghozzá úgy, hogy bárányok hátára ugrottak fel, akik a nyúlszinthez képest azért jóval magasabban vannak.

Az esetről a 64 éves Ferg Horne számolt be az AP hírügynökségnek. Horne 15 éves kora óta dolgozik a földeken, de még nem látott hasonlót se. Épp a szomszédjának segített az áradások elől kimenteni annak 40 bárányát, mikor néhány sötét foltot vett észre az állatok hátán. Össze is zavarodott, mert az éppen külföldön lévő szomszédnak csak teljesen fehér állatai voltak. Aztán észrevette, hogy a foltok nyulak, akik a bárányok hátán kerestek biztonságot. Mivel senki nem hitte volna el neki, amit látott, elővette a telefonját, és fel is vette videóra a hihetetlen jelenetet. Arra gondolt, az unokáinak biztos tetszeni fog. Fia aztán elküldte a képeket néhány helyi újságba, és feltöltötte a Facebookra is, ahonnan aztán rengetegen megosztották.

Új-Zélandon a nyulakat amúgy kártevőként tartják számon, Horne azt is elmondta, hogy ha meglát egyet, rögtön lelövi, de a bárányok hátán utazó három nyulat még ő is sajnálta volna bántani. Végül a nyulak és a bárányok is szerencsésen túlélték a kalandot.

Figyelmébe ajánljuk