Elég jól néz ki a Gucci legújabb üzenete a Trump Tower aljában

  • Gera Márton (New York)
  • 2018. május 20.

Lokál

Azért persze meg tudják magyarázni…

A Central Parktól nem messze álló Trump Tower valószínűleg a földkerekség, de legalábbis New York legunalmasabb épülete. Tiszta giccsarany az egész, benne mindenféle üzlet, ahol Donald Trump-relikviákat kapni, és mire bejut az ember, a biztonsági procedúrán átvergődve, már legszívesebben csak a második emeleti kávézóba menne fel, mert ott legalább normális székek vannak. Az egyetlen igazán jó dolog, hogy a Trump Towerben van ingyenes vécé, így a turista számára mégis biztos pont a torony. Az épületbe egyébként meglepően kevesen mennek, leginkább csak lézengő, az aranyvízesést megörökítő kirándulók, s néhány Make America Great Again feliratú pólóban járkáló rajongó.

false

 

Fotó: A szerző felvétele

Van viszont valami, ami a szokottnál jobban érdekelné a látogatókat. A Tower aljában lévő Gucci-üzlet kirakatáról van szó, ahol méregdrága ruhák mellett egy jó kis felirat is megbújik. Ez:

false

 

Fotó: A szerző felvétele

Aki azt hinné, hogy mindez finom üzenet a hasonló jelszavakkal nem szívesen dobálózó elnök számára, azt sajnos el kell keseríteni. A divatmárka legújabb, nagyjából két hónapja indult kampányáról van szó, amely az 1968-as francia diáklázadások időszakát szeretné megidézni. Innen jön a kampány jelszava is, az 1789-es forradalom gondolatát parafrazáló Liberty, equality and sexuality ugyanis gyakran használt formula volt abban az időszakban. Szóval hiába erős meg áthallásos, nem Trumpnak szól az üzenet a Trump Tower aljában. Sőt, amikor az amerikai elnök a rasszista charlottesville-i erőszak kapcsán tett kijelentése (a témáról írt Narancsblogot ide kattintva olvashatják) ellen többen tüntettek a toronynál, és az interneten elkezdett terjedni egy kép, amelyen látható, hogy az üzletben ketten is „Hate has no home here” feliratú lapokat helyeznek ki az üvegablakra, a Gucci igyekezett jelezni, hogy a két ember nem az ő alkalmazottjuk volt. Majd a biztonság kedvéért azért kiadtak egy közleményt, amelyben elítélték a gyűlöletet és a rasszizmust, és mindent, ami a fehér felsőbbrendűséggel kapcsolatos, hogy még véletlenül se érhesse szó a ház elejét.

Figyelmébe ajánljuk