Ez gyors volt: meghiúsították Tarlósék a római-parti népszavazást

  • narancs.hu
  • 2017. október 18.

Lokál

Hétfőn indult az aláírásgyűjtés, az első napon tízezren szignóztak.

Szerda reggel a fővárosi közgyűlés visszavonta azon korábbi határozatát, mely szerint a csillaghegyi öblözet árvízvédelme part menti mobilgáttal valósuljon meg. Ennek a határozatnak a visszavonásáról szólt volna az a népszavazás, amit múlt héten átengedett a Kúria. Hétfőn meg is kezdődött az aláírásgyújtés, ebben az Együtt, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Momentum is részt vett. Az első nap tízezer aláírás gyűlt össze.

A határozat visszavonásával a népszavazás okafogyottá vált. A mostani határozat a gát nyomvonaláról annyit mond, hogy azt nem a Nánási útnál kell megépíteni, hanem "a hullámtérben", de a pontos helyét majd később jelöli ki a közgyűlés.

Három lehetséges nyomvonal verseng évek óta: a környzetkárosító parti mobilgát, a kicsivel beljebb, a telekhatároknál húzódó nyomvonal (újabban ezt támogatja a kerület polgármesetere, Bús Balázs), és a civilek által javasolt Nánási úti fővédvonal fejlesztése.

false

 

Fotó: MTI

(Index, 444)

Figyelmébe ajánljuk