Felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart

  • narancs.hu
  • 2017. október 28.

Lokál

Csak azt nem tudni, hogy pontosan mikor, de az előkészületek megkezdődnek.

A kormany.hu-n jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye, miszerint 2-2 milliárd forintot biztosítanak arra, hogy elkezdjék előkészíteni a Nyugati és a Keleti pályaudvar felújítását. Az először a 444.hu által kiszúrt szövegben az is szerepel, hogy a MÁV nemrég benyújtotta a két kiemelt projekt támogatási kérelmeit, a támogatási szerződéseket akár már idén megköthetik.

false

 

Fotó: Bujnovszky Tamás

Az építkezési munkák még minden bizonnyal messze vannak, 2018-ban még csak a tervpályázatok előkészítésével lesznek meg. „A rákövetkező években valósulhatnak meg a munkálatok megkezdéséhez szükséges további, egymásra épülő feladatok: a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, majd az építési engedélyek megszerzése, végül a kiviteli tervek kidolgozása” – közölte az NFM.

Vagyis: egyszer majd lesz építkezés is, hogy pontosan mikor, arról egy szót sem szól a közlemény. Addig pedig – bár tudjuk, sovány vigasz – itt van egy korábbi érdekes cikkünk a Nyugati történetéről:

Pompa és röhej – A Nyugati pályaudvar kalandos története

Híre sem volt a Nagykörútnak, de már innen indultak a vonatok. Híre sincs a Nagykörút egykori pompájának, de most is innen indulnak a vonatok.

Figyelmébe ajánljuk