Feslett zenészek (Egy kis sajtótájékoztató)

  • 1997. május 22.

Lokál

Az eredeti felállású Kiss együttes megtartotta előzetes sajtótájékoztatóját a Kiscelli-kastély kápolnájában. Egyedül Ace Frehley hiányzott, akit Hegedűs László szakember igyekezett pótolni.
Az eredeti felállású Kiss együttes megtartotta előzetes sajtótájékoztatóját a Kiscelli-kastély kápolnájában. Egyedül Ace Frehley hiányzott, akit Hegedűs László szakember igyekezett pótolni.

A találkozó fő érdekessége, hogy az ős-Kiss az eredeti sminkekben és ruhákban ült asztalhoz, továbbá hogy egy napra ide utaztatták a Kiss Múzeum anyagát. A muzeális tárgyak között vagy ötvenméternyi újságcímlap, közel kétméternyi magasságban, valamint fellépőruhák: Gene Simmons domina szetje, Paul Stanley prosztatamasszázs-fitymapiercing nadrágja, gitár, basszusgitár. Érdemes közelről megfigyelni a videókon kevésbé exponált lábbeliket: az ember mintha Nagy Péter cár lovas szobrának fejébe bújtatná a lábát. Valószínűleg ez ihlette a kultikus amerikai rockbandát, a Gwart is, most látszott csak igazán, persze Gwar a szecessziós gigahótaposók mintájára teljes páncélzatot fejlesztett ki. Medveczky Ilona valószínűleg nagyvonalú ajánlatot tett volna a nemrég elhunyt Eric Carr dobos futómadárra emlékeztető sárga pelerinjére, de nem volt ott.

A sajtótájékoztató valamennyi résztvevője kente-vágta a

hülye kérdésre

hülye válasz-játékot.

- Mennyi idő alatt készültök el a maszkkal?

- Ez nem maszk.

- Valódi a hajatok?

- Igen, magától nő testem egész felületén (Paul Stanley).

- Mit csináltok szabadidőtökben?

- Nincs szabadidőnk.

A miért választottátok épp ezt a helyszínt? kérdésre Stanley elegáns, rutinos előadást rögtönzött az európai kultúráról, persze az újságírók valószínűleg tudják, hogy bankok és zsírosabb PR-cégek szokták kibérelni a helyszínt reprezentatív bulizásra, de erről a Kiss tehet a legkevésbé.

Kis rótmanó-feeling

is került a sajtóanyagba: aki még nem tudta, most feltétlenül értesült róla, hogy Gene Simmons szül. Gene Klein, Paul Stanley pedig Paul Stanley Eisen. Lehet persze, hogy csak a részletes és teljes informálás kedvéért került a papírra, de akkor ne titulálják Ace Frehleyt dobosnak (merthogy ő a gitáros), Peter Crisst pedig "gitár, ének"-nek (merthogy ő meg a dobos), és Bob Kulick nem Bob, hanem Bruce, akinek van Bob nevű bátyja, de az nem játszott a Kissben. A végjátékban a tagok dedikáltak (félelmetesen néztek ki közelről), Hegedűs László pedig újabb gyöngyszemmel gyarapította médiamegalázási aforizmagyűjteményét.

- Köszönöm a részvételt, most pedig megkérem a ... Security képviselőit, segítsenek kiüríteni a termet.

Gene Simmons közben kiballagott a képből, farpofái közt néhány koporsószegeccsel.

- winkler -

Kiss-koncert az eredeti felállásban: június 5., Margitszigeti Stadion

Figyelmébe ajánljuk