Hétfőtől visszaáll a forgalmi rend a Belső-Erzsébetvárosban

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. szeptember 19.

Lokál

Viszont a Wesselényi utcában és a Dohány utcában megkezdődik a korlátozás.

 A Blaha Lujza téri forgalomkorlátozások feloldása után, hétfőtől változnak az egyirányúsítások a Belső-Erzsébetvárosban: az autósok nem használhatják teljes hosszában a Wesselényi utcát és a Dohány utcát a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: visszaáll hétfőtől a forgalomcsillapítási projektben kialakított forgalmi rend Belső-Erzsébetvárosban, mivel befejeződött a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében az aluljáró-szigetelési munka, és szombattól ismét bővített sávkapacitással működik a csomópont.

A kereszteződésben és annak közvetlen környezetében a forgalomkorlátozás feloldása után a Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható.

Ehhez kapcsolódóan Belső-Erzsébetvárosban jelentős változásokat vezetnek be, hétfőtől ismét a forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként kialakított, az átmeneti időszakra korábban felfüggesztett forgalmi rend lép érvénybe. Ez azt jelenti, hogy az autóval közlekedőknek nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.

  • A Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába.
  •  A Dohány utcában a Nagy Diófa utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a buszok és a kerékpárosok mehetnek a Nagykörút felé.

A Nagykörúton kerékpárral továbbra is a gépjárműforgalmi sávban közlekedve lehet átjutni a Blaha Lujza téri csomóponton, ezért a BKK az alternatív kerékpáros útvonalak használatát javasolja. A Rákóczi tér felé a Wesselényi utca-Klauzál utca-Márkus Emília utca-Stáhly utca-Somogyi Béla utca útvonalat érdemes választani. A Márkus Emília utcában a munkaterület kibővítése miatt egy rövid szakaszon a járdán lehet áthaladni, ezért a BKK kéri a gyalog és kerékpárral közlekedőket, hogy figyeljenek egymásra.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk