Junior Prima díjat kapott Urfi Péter, lapunk munkatársa

  • narancs.hu
  • 2016. november 21.

Lokál

Szívből gratulálunk.

A Junior Primát a Prima Primissima díjakhoz hasonlóan minden évben öt kategóriában adják át 30 év alatti, munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiataloknak. A magyar sajtó kategóriában a Magyar Narancs szerzőit már többször díjazták, idén Urfi Pétert tartották erre érdemesnek.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A 38 jelöltből 2016-ban heten kaptak Junior Prima díjat, kollégánk mellett Bolcsó Dániel, Fábián Tamás és Kovács Bálint, az Index újságírói, Rátonyi Krisztina, a Petőfi Tv „arca”, Sarkadi Zsolt, a 444 újságírója és Turzó Ádám, a Portfolio.hu újságírója. A Junior Prima díj az elismerés mellett nettó kétmillió forintos támogatással is jár.

Az idei zsűri tagjai voltak: Gazsó L. Ferenc MTI-igazgató (Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.), Vaszily Miklós vezérigazgató (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap), Vitray Tamás, Kálmán Olga és Krizsó Szilvia televíziós újságíró, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára és Krisán László, a Kavosz vezérigazgatója.

Az Index tudósítása szerint a díjkiosztón Parragh László, a zsűri egyik tagja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy „ezek az újságírók a jövő ígéretei, véleménybefolyásolók, akik leváltják a régi nemzedéket. Mérhetetlen a felelősségük, és egy nemzet sorsa múlik rajtuk”.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.