Karácsony: most fokozottan kell figyelni az otthontalan budapestiekre

  • narancs.hu
  • 2021. január 15.

Lokál

A fagyos idő miatt a BKK-nak és a BKV-nak is segítenie kell a hajléktalanokon.

„Míg egy átlagos városlakónak az éjszakai fagy annyit jelent, hogy meleg paplanba bújik és felcsavarja a fűtést, hajléktalan embertársainknak egy-egy ilyen éjszaka akár az életükbe kerülhet. Magyarországon, így Budapesten is, minden évben sokan halnak meg így” – kezdi mai Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester. Karácsony közlése szerint a következő napokban a fagyos idő miatt éppen ezért a hajléktalanellátó szervezetek bővített kapacitásokkal állnak a rászorulók rendelkezésére.

A főpolgármester ezen kívül utasította az összes olyan fővárosi céget és intézményt, amelyeknek munkavállalói a kijárási tilalom ideje alatt is közterületen dolgoznak (például BKV, BKK) ,hogy fokozottan figyeljenek oda a hajléktalan emberekre, és ha szükséges, kérjenek segítséget a diszpécserszolgálattól.

„És erre kérem önöket is, minden olyan budapestit, akinek jogában áll közterületen tartózkodni este 8 és reggel 5 óra között, hogy legyenek a városunk segítségére abban, hogy megóvjuk a legelesettebbek egészségét, életét” – zárul a bejegyzés.

Figyelmébe ajánljuk