Két megyében 5 centi hó is eshet reggelre

  • narancs.hu
  • 2021. december 5.

Lokál

De a csapadékzóna elvonul, a hét második felében jöhet ismét havazás. 

Éjszaka borult lesz az ég, újabb csapadékzóna érkezik, és többfelé várható eső, az ország nyugati felén, valamint a főváros tágabb környezetében havas eső, havazás is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

A legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén lehet csapadék, de

hétfő reggelig Nógrád és Komárom-Esztergom megyében van leginkább esély helyenként 5 cm-t meghaladó hóréteg kialakulására.

A vasárnap éjfélig lehulló csapadékmennyiség a délnyugati területeken helyenként meghaladhatja a 20 mm-t.

Hétfőn északnyugat felől kezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet. A csapadékzóna északkelet felé a déli órákra elhagyja hazánkat, hétfő délután már csak elvétve eshet.

A keleti, északkeleti szél egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul, megélénkül, holnap a Dunántúlon sokfelé meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1 és 7 fok között alakul.

Kedden és szerdán nyugodt időre számíthatunk, télies hőmérséklettel, csütörtökön viszont egy mediterrán ciklon hozhat újra csapadékot, ekkor az ország nyugati felében ismét havazhat. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk