Leesett az állványról és meghalt egy munkás az ELTE építkezésén

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 15.

Lokál

Az Index szerint nem voltak túl bizalomgerjesztőek a biztonsági körülmények.

Életét vesztette egy építőmunkás az ELTE Damjanich utcai épületének felújítása során, miután lezuhant egy körülbelül 4 méter magas, ideiglenes guruló állványról – írja az egyetem közleményében. „A baleset körülményeivel kapcsolatban az ELTE-t felelősség nem terheli, az épület felújításán dolgozó elhunyt a fővállalkozó alvállalkozójának alkalmazásában állt” – teszik hozzá.

A baleset helyszíne

A baleset helyszíne

Fotó: Index - Huszti István

Az Index a helyszínen - az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Központ épületénél – járva több ott lakótól is hanyag biztonsági intézkedésekről hallott. A járókelőket a törmeléktől védő építési háló a fotók tanúsága alapján sem épp egy életbiztosítás, ha egy nagyobb tégladarab esik rá, nem biztos, hogy kibírja. A lakók elmondása – és az újságírók tapasztalatai – szerint emellett a munkások sisakot sem viseltek.

A helyiek a zajra és a porra is panaszkodtak volna, de nem sikerült kideríteniük, ki az építésvezető, egyáltalán, melyik cég kivitelezi a felújítást. A különböző hatóságok és az egyetem az Index munkatársainak sem segítettek ebben, de a helyszínen munkába állított teherautó alapján úgy tűnik, a nyíregyházi Rózsaép Kft.-ről lehet szó.

Figyelmébe ajánljuk