Marad a kánikula, Budapesten akár 38 fok is lehet pénteken

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 5.

Lokál

Vasárnapra néhány fokot enyhül az idő.

Országszerte derült, napos, csapadékmentes idő lesz pénteken – írja az Időkép. Az előrejelzés szerint a csúcshőmérséklet Budapest környékén 33 és 38 fok körül alakul.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, gyakrabban nyugaton, északnyugaton és északon növekedhet meg napközben a felhőzet, és ezeken a tájakon helyenként zápor, egy-egy zivatar alakulhat ki. Az északiasra forduló szél többfelé megélénkül, megerősödik. 28 és 39 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton, nyugaton mérhetők majd az alacsonyabb maximumok.

Vasárnap túlnyomóan napos időre készülhetünk, hosszabb napos időszakokkal, csak helyenként alakulhat ki futó zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, erős lesz. Mérséklődik a kánikula, 27-33 fok között tetőzik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők, napközben helyenként, majd délután, este többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északias szél, 28-33 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Csütörtöktől harmadfokú hőségriasztás van érvényben a nagy meleg miatt, ezért például a MÁV-START és a Volánbusz is vizet oszt az utasainak.

(Időkép)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk