Megvan melyik a legjobb vidéki étterem Magyarországon

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. július 24.

Lokál

Idén tatai nyertes született.

A tatai Platán Gourmet lett az Év Vidéki Étterme Díj nyertese; a Dining Guide történetében először három vidéki étterem is az ország tíz legjobbja közé került.

A Dining Guide Top 10+2 éttermének listájára idén három vidéki étterem, a Platán Gourmet, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem is felkerült - erre a Dining Guide történetében eddig nem volt példa.

"A Platán Gourmet egyértelműen egy ízig-vérig magas minőségű gasztronómiát felvállaló koncepció. A konyhai stílus nehezen kategorizálható, a vidéki éttermek utóbbi években trendszerű farm-to-fork elgondolását elkerülve inkább a nagyvárosi, kozmopolita gondolkodásmódot képviseli" - áll a szervezők közleményében.

Az idén először adta át a Dining Guide a Fairplay Díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, mely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk