Menekülteknek ajánlotta fel a megtámadott őcsényi panziós a megrongált autója utáni kártérítést

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 1.

Lokál

Akkor a Migration Aid segített Fenyvesi Zoltánnak, most újra ő segít másokon.

Tavaly a Tolna megyei Őcsényben életveszélyesen megfenyegették Fenyvesi Zoltánt, akinek panziója van a településen, csak mert felajánlotta a Migration Aid civil szervezetnek, hogy pár napra nyaralás céljából elszállásol néhány Magyarországon legálisan tartózkodó menekült családot.

A helyiek indulatai annyira elszabadultak, hogy a botrány másnapjára kiszúrták a panziós autójának összes kerekét. A kialakult hangulat miatt akkor a falut 11 éve vezető polgármester is lemondott. Majd Fülöp János ezt követően elindult a választáson, amit lemondása miatt írtak ki, a helyiek meg újraválasztották a régi-új polgármestert.

A történtekről akkor Orbán Viktor miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy az Őcsényen történtek teljesen rendben voltak, hiszen a falu határozottan, hangosan és érthetően fejezte ki a véleményét.

A rendőrség, és a bíróság ezzel szemben tette a dolgát, a kerekeket kiszurkáló férfit elkapták, aki beismerő vallomást tett, a bíróság pedig jogerősen is kártérítés megfizetésére kötelezte.

Az események idején a Migration Aid szervezett gyűjtést a panziós számára, pár nap alatt össze is jött a kerekek pótlására szükséges pénz, 120 ezer forint.

Fenyvesi mikor a napokban megkapta a kártérítés összegét, besétált a szervezethez, és felajánlotta a kapott összeget, hogy a szervezet segítse belőle a menekült családokat.

Figyelmébe ajánljuk