Nagyon nagy baj van a Magyar Postánál

  • narancs.hu
  • 2017. december 8.

Lokál

Aggasztó biztonsági rést talált egy felhasználó, de a postát nem nagyon zavarja.

Néhány hete írtunk  arról, hogy a Magyar Posta ahelyett, hogy az erőforrásait növelné, a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében korlátozást vezet be a csomagfeladásban.

A zökkenőmentes küldeménykezelést a Magyar Posta úgy éri el, hogy korlátozást vezet be a csomagfeladásban

Karácsony előtt. Okos! A Magyar Posta nagyon készül a karácsonyi dömpingre, méghozzá úgy, hogy nem az erőforrásait növeli, hanem a feladatait csökkenti: november közepétől ugyanis korlátozzák a csomagfeladást, bár ez a magánszemélyeket nem érinti, közölték ma az MTI-vel.

Aztán tegnap egy rejtett kamerás felvételnek köszönhetően derült ki, hogy központi utasításra a levélküldeményeket nem kézbesítik a lakásokba.

Ha ez nem volna elég bosszantó az év legforgalmasabb időszakában, most az Indexnek küldött olvasói levélből kiderül, hogy hatalmas biztonsági rés is tátong a posta weboldalán, melynek során olyan személyes adatok kerülhetnek illetéktelen kezekbe, amiket bűncselekmény elkövetéséhez is fel lehet használni.

Az eset november 20-án történt, amikor is a hibára bukkanó felhasználó levélben jelezte a postának a hibát, egészen részletes leírással, melyből az is kiderül, hogy a hiba tetszőleges alkalommal reprodukálható.

A Magyar Posta az eltelt 3 hét alatt mindössze ennyit volt képes reagálni:

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük válaszát.
Az illetékes társosztály számára is ismert technikai fennakadásról van szó, és jelenleg is dolgoznak fejlesztőink ennek elhárításán.

Türelmét és megértését előre is köszönjük.

A biztonsági résre bukkanó olvasó ezután fordult az Index szerkesztőségéhez. A portál tegnap megkereste a Magyar Postát, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a kommunikációs osztály olyan leterhelt, hogy egyelőre nem tudnak rá érdemben reagálni.

Ennél már csak az aggasztóbb, hogy a hibát három teljes hét alatt sem sikerült javítani.

Figyelmébe ajánljuk