Nem dőlt meg ma az 1950-es hőségrekord, a hétvégén jöhet is egy kis enyhülés

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 1.

Lokál

Jön egy kis hidegfront, de hétfőre megint emelkedik a hőmérséklet.  

Pénteken 40 Celsius-fok feletti csúcsértékkel tetőzött a kánikula, de a napi országos melegrekord most nem dőlt meg – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A július elsejei országos melegrekord továbbra is 41,3 fok, ezt 1950-ben Csongrádon mérték.

Pénteken országszerte több helyen is regisztráltak 39 fok feletti értékeket. A legmagasabb hőmérsékletet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Mezőkövesd, víztározó állomáson mérték, ott 40,1 fokig melegedett fel a levegő.

Az előrejelzés szerint az érkező hidegfront nyomán pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de keleten így is több helyen 35 fok felett alakul a csúcsérték.

A hétvégén többfelé várhatók záporok, néhol heves zivatarok is.

A következő napokban viszont ismét melegszik a levegő, hétfőn ismét 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk