Schilling Árpád kifakadt a pánikszerűen menekülő főpap láttán: érseki áldással gyűlölködnek

  • narancs.hu
  • 2017. október 1.

Lokál

„Kedves Erdő Péter…”

Schilling Árpád azután fakadt ki a Facebook-oldalán a katolikusokkal kapcsolatban, miután Erdő Péter egy konferencián nem volt hajlandó kommentálni azt, ami a napokban Őcsényben történt.

Szomorú történet a kormánypropaganda kitűnő működéséről

Elutasítás, gyűlölködés, a polgármester pedig lemond. „Láttam a tévében, hogy külföldön miként viselkednek a migránsok, mindenkit megerőszakolnak” – mondja egy falubeli az újságíró kérdésére Őcsényben. A Tolna megyei községben a Magyar Nemzet készített riportot, miután a hétfői falugyűlésen elszabadultak az indulatok.

„Kedves Erdő Péter, mint a Magyar Katolikus Egyház vezetőjének azt javaslom, hogy adjon ki egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy a Magyar Katolikus Egyház a jövőben semmiféle együttérzést nem vállal az elesettekkel, a nyomorgókkal, az elhagyottakkal. Ha már úgysem érdeklődik az ilyen esetek iránt, ha már laza vállrándítással utasítja el, hogy a kiszolgáltatottak védelmében kiálljon, akkor legyen annyira bátor, hogy ezt egyházvezetői minőségében, hivatalosan is megteszi. Legyen végre egyértelmű, hogy a magyar katolikusok nem óhajtanak sem könyörületesek, sem emberségesek lenni: a hazánkban jogosultan tartózkodó idegeneket érseki áldással gyűlölik. Ámen!” – írja Schilling a Facebook-oldalán.

Figyelmébe ajánljuk