Százezrekért mérték a gulyáslevest egy Váci utcai pubban

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. jún. 11., 19:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

19 külföldit húztak le, több mint 3 millió forinttal.

Turisták fogyasztásának túlszámlázása miatt hajtottak végre akciót a belvárosi rendőrök egy pubban, ahonnan13 embert elő is állítottak. Az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg összesen 3 millió forinttal a bűnszövetségben működő csoport – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

A szombat éjféli akcióban tetten érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak – olvasható a közleményben.

A nyomozás adatai szerint január 23-án éjjel egy koreai férfi fogyasztása után 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték az útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték, hogy kifizesse a "fogyasztás" ellenértékét. Egy másik vendég 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

A tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények gyanúsítottaiként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. jún. 11., 19:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
bűnügy
Váci utca
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. június 12., hétfő 07:57
  Ez már olyan régi dolog, és annyiszor volt már róla szó, és annyiszor megemlékeztek már róla a külföldi újságok és turisztikai kiadványok, hogy lehetetlen, hogy nincsenek összefonódva a maffiózók a rendőrséggel évtizedek óta. Ahogy az szokás, és a cikk is írja. Néha egy-két látszatcselekmény, majd megy minden tovább, esetleg másokkal, ha mint most - egyébként igen ritkán - lefogatások történnek. Kíváncsi vagyok a további fejleményekre, netán felcsúti tulajdonosai lesznek néhány helynek...
 2. 1
  tiszapolgári
  2017. június 12., hétfő 07:21
  Az éttermi és szórakozóhelyi túlszámlázás, veréssel való fenyegetéssel megspékelve, tipikus bunkó gengsztermódszer. Azt hittem, hogy mára kiment a divatból, de úgy látszik, hogy ez is ugyanolyan örökzöld vendéglátóipari dolog, mint amilyen az ételhamisítás vagy a borfelvizezés.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Győri Péter-portré
Közös jelölt Józsefvárosban
Interjúk
Mohácsi János, Robert Menasse, Bartók Imre
Melléklet a Balatonról
Olaszrizling, kisvasút
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...