Tudta, hogy Mészáros Lőrincéknek ásványvizük is van? És hogy júniusban ezt is visszahívták szennyezettség miatt?

  • narancs.hu
  • 2018. július 18.

Lokál

Bezzeg a San Benedettóról biztosan hallott. Az nem sértette egyik kormánypárti oligarcha érdekeltségét sem.

Még júniusban hívta vissza a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához köthető Vivienvíz Kft. az általa gyártott Lupilu nevű, szénsavmentes ásványvizeket. A Lidl polcain megtalálható vizekről korábban azt írták, blokk nélkül, szavatossági időtől függetlenül, bármeddig vissza lehet vinni a palackokat, és az értéküket a Lidl maradéktalanul megtéríti.

Az ügy hétfőn téma volt a parlamentben is, Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus azt kérte számon az agrárminisztériumon, illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon, hogy nem kommunikálták kellőképp a felcsúti milliárdos tulajdonában álló Vivien ásványvíz szennyezettségét, míg egy olasz márka esetében minden elérhető volt a vonatkozó honlapokon.

„Az egyik visszahívás a San Benedetto volt, amivel kapcsolatban hála a jó égnek, a Nébih meg a szaktárca honlapján többször olvashattunk híreket, de láss csodát, a Vivien ásványvízről, ami baktériummal volt fertőzve és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, egyetlen alkalommal sem találtunk a honlapon reagálást, vagy a kormánytól semmiféle figyelmeztetést a lakosság felé” – mondta a szocialista politikus.

Az államtitkár válaszában nem tért ki arra, hogy miért nem voltak elérhetők a Vivien ásványvíz visszahívásáról szóló információk – Farkas Sándor szerint azonban azzal, hogy a Nébih feltárta a szennyezettséget, már eleget tett kötelességének.

(HírTv, 444)

Figyelmébe ajánljuk