4 jó film, ami miatt érdemes májusban moziba menni

  • Gera Márton
  • 2018. május 2.

Mikrofilm

Wes Anderson végre visszatér, és más nem is igazán számít.

A május hagyományosan a nyári moziszezon kezdetét jelenti: a nagyobb stúdiók ilyenkor már elkezdik vászonra küldeni a blockbustereket, a kicsik pedig igyekeznek úgy sakkozni, hogy a 100+ millió dolláros filmek ne pont az ő filmjüket egyék meg reggelire. A hónap idén sem lesz unalmas, és bár megszámlálhatatlanul sok ember vár az új Star Wars, a Solo eljövetelére, akik nem az űrcsempész eredettörténetét szeretnék nézni, azoknak sem kell hosszasan keresgélniük. Most négy olyan filmet ajánlunk, amelyek miatt a meglepően korán érkező nyár ellenére is érdemes moziba menni.

Kutyák szigete

Egyetlen dolog teljesen biztos: Wes Anderson még soha nem csinált igazán rossz filmet. Pedig már több mint húsz éve van a pályán, a látásmódját mindenki ismeri, tisztában vagyunk vele, hogy imádja a nosztalgiát, a múltba révedő képi világot, de egyszerűen nem tudjuk megunni a sokszor abszurdba hajló világát. Most A fantasztikus Róka úr után ismét visszatért az animációhoz, hogy a Kutyák szigetében meséljen a korrupt japán politikusról meg a fiáról, és a száműzött kutyák életéről. Hogy ez erősen abszurdnak hangzik, a rendezőt ismerve nem meglepő, az viszont már sokkal inkább az, hogy Wes Anderson (a rendezővel készült korábbi interjúnkat itt olvashatja), úgy tűnik, elkészítette élete első valóban rendszer- és társadalomkritikus filmjét. Nem mintha a Tenenbaum, a háziátok furcsa családjának, vagy a Holdfény királyság kis szerelmespárjának sztorija ne szolgált volna tanulsággal, de az mégiscsak jelzés, hogy Anderson azzal üzen a rendszernek, amihez piszok jól ért: a filmmel.

Mikor kerül a mozikba? Május 3-án

Kutyák szigete - Feliratos előzetes (6E)

Kutyák szigete - Bemutató dátuma: 2018. május 3. A Japánban játszódó Kutyák szigete egy fiatal fiút követ nyomon, aki kutyáját kutatja. Az Oscar-díjra jelölt Wes Anderson (Holdfény királyság, A Grand Budapest Hotel) ezúttal is nevéhez méltó, sajátos hangulatú filmet készített, animációs technikával. MoziStar Facebook: https://www.facebook.com/MoziStar/ MoziStar Instagram: https://www.instagram.com/mozistar.hu/

Szicíliai kísértettörténet

Látszólag egy ártatlan film a szerelemről, de ha megnézzük a Szicíliai kísértettörténet előzetesét, már sejthetjük, hogy nem ennyire egyszerű a helyzet. Luna az erdőben keresi Giuseppét, mert szerelmes a fiúba, aki furcsa módon tűnt el. De a szicíliai erdő nem gyerekeknek való vidék, mert ott csupa rejtélyes dolgok történnek. Lassú folyású, titkokkal teli filmnek ígérkezik a két olasz rendező, Fabio Grassadonia és Antonio Piazza fantasztikus drámája, amelyben fiatal színészek garmadája vonul fel.

Mikor kerül a mozikba? Május 10-én

SICILIAN GHOST STORY by Fabio Grassadonia & Antonio Piazza (Official International Trailer)

In a little Sicilian village at the edge of a forest, Giuseppe, a boy of 13, vanishes. Luna, his classmate who loves him, refuses to accept his mysterious disappearance. She rebels against the code of silence and collusion that surrounds her, and to find him she descends into the dark world which has swallowed him up and which has a lake as its mysterious entrance.

Deadpool 2

Olyan természetesen nincs, hogy képregényfilm nélkül maradjunk májusban, ennek megfelelően a Marvel-rajongók étvágyát ebben a hónapban Deadpool fogja csillapítani. Amikor 2016-ban bemutatták az első részt, valószínűleg sokan meglepődtek, mert ez volt az a képregényfilm, ami, ha a biztonsági zónában maradva is, de kacagtatóan gúnyolta ki a képregényfilmeket. A Deadpool nem volt korrekt, messziről tojt a zsáner elemeire, és a legfontosabbnak azt tartotta, hogy mindenből viccet csináljon, ezt a helyzetet pedig a címszereplőt alakító Ryan Reynolds láthatólag eléggé élvezte. A folytatás pontosan azt ígéri, amit az első rész is nyújtani tudott, ami teljesen rendben van, elvégre két Bosszúállók között pont Deadpoolokra van leginkább szükség.

Mikor kerül a mozikba? Május 17-én

DEADPOOL 2 - Szinkronos előzetes (12E)

A legfrissebb hírekért és hasonlóan érdekes videókért iratkozz fel a csatornánkra és lájkolj minket Facebookon: http://on.fb.me/1C5SojK. Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését.

Escobar

Nemrég írtunk arról, hogy Pablo Escobar micsoda reneszánszát éli a mozivásznon és a tévében, elméletileg tehát nem volna különösebben izgalmas egy újabb film, ami a kolumbiai drogbáróról szól. Csakhogy az Escobarban Javier Bardem játssza a főszereplőt, és egy olyan filmre azért mégiscsak figyelni kell, amiben a Coen testvérek Antonja és a Skyfall Silvája szerepel. A Narcos-féle részletességre nyilván ebben a játékfilmben nem lesz idő, de az Escobar láthatólag nem is a történeti hűségre törekszik majd: Escobar és egy újságíró (Penélope Cruz), fikciós elemekkel kiszínezett sztoriját meséli el.

Mikor kerül a mozikba? Május 31-én

Escobar (16E) hivatalos magyar nyelvű előzetes

Escobar (16E) május 31-től a mozikban! 1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!


Figyelmébe ajánljuk