4 jó film, amiért érdemes júliusban moziba menni

  • Gera Márton
  • 2018. július 2.

Mikrofilm

Visszatér a szuperhőscsalád, és Pablo Escobar is megköti a maga üzleteit.

Ugyan az igazi blockbusterszezon csak augusztusban kacsint be a magyar mozikba, ebben a hónapban is lesznek filmek, amelyekre érdemes nagyon odafigyelni. Egy újabb Marvel-filmben összefog a Hangya és a Darázs, a bevételmágnesként funkcionáló Dwayne Johnson is megmászik egy magas épületet (Felhőkarcoló), hovatovább jön egy új Baltasar Kormákur-dráma is (Sodródás). De a Mikrofilm mást ajánl.

A hihetetlen család 2.

Ma már egészen ritka, hogy egy sikeres film folytatására 14 évet kelljen várni. Pedig A hihetetlen család második része pontosan ennyi idő után készült el, a rendező szerint azért, mert mostanra állt össze egy olyan sztori, amit érdemes elmesélni. Annyi biztos, hogy az első rész anno igen magasra tette a lécet: ez volt a vicces, animációs akciófilm, ami még a szuperhősmoziknak is előkészítette a terepet, és ami után tonnaszámra lehetett eladni a Mr. Irdatlan-figurákat. A folytatás valami nagyon hasonlót ígér, csak most a feleség fogja megmenteni a világot, miközben a férj otthon rendezi az ügyes-bajos dolgokat.

Mikor kerül a mozikba? Július 5-én

A hihetetlen család 2. (6E) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

Idén nyáron visszatérnek a hihetetlenek! A Disney és a Pixar új filmje július 19-től a mozikban! Web: http://www.forumhungary.hu/a-hihetetlen-csalad-2/ Facebook: https://www.facebook.com/FilmKockak/ Instagram: https://www.instagram.com/film.kockak/

Férfiak fecskében

Mi mást csinálhatna a londoni könyvelő, aki szeretné visszahódítani a feleségét, naná, hogy beáll egy férfiak alkotta szinkronúszócsapatba, aztán nekiindul a milánói világbajnokságnak! Egy Oliver Parker-vígjátékban ennek nyilván így kell történnie, de a szerethetően beteg felütés mellett a színészek miatt várjuk igazán ezt a filmet. Feltűnnek itt ugyanis a britek nagy sztárjai, úszni fog Rupert Graves, vízbe ugrik Rob Brydon, és rajtkőre áll a komornyikok komornyikja, Jim Carter, a komor nyikhaj.

Mikor kerül a mozikba? Július 12-én

Férfiak fecskében feliratos előzetes (12)

Eric, a londoni könyvelő egyre kiábrándultabban éli unalmas és örömtelen életét. Egy nap azonban rádöbben: csak akkor lehet újra boldog, ha sikerül visszahódítania feleségét. A megoldáshoz vezető úton váratlanul és szinte akarata ellenére egy férfiakból álló szinkronúszócsapatban találja magát.

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

Senki nem állítja, hogy a Mamma Mia! valamiféle csúcsteljesítmény volt, vagy akár több volt egyszerű nyári limonádénál, de megénekeltetett egy csomó ismert színészt. Ebből ki jobban (Meryl Streep), ki rosszabbul (Colin Firth), ki pedig nagyon rosszul jött ki (Pierce Brosnan), ám pont ez a lagymatag házibulikat idéző hangulat volt az, amitől a Mamma Mia! működött. Azt persze nem nehéz megmagyarázni, hogy mi szükség a folytatásra, de a készítők elmondása szerint Stellan Skarsgård és Colin Firth ABBA-számokat énekelve ugrál majd a tengerbe egy szikláról, így különösebb panaszra már nem lehet ok.

Mikor kerül a mozikba? Július 19-én

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba – új, magyar nyelvű előzetes

Országos bemutató: 2018. július 19. Készülj, mert újra vár az ének, a tánc a nevetés és a szerelem! Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül.

Escobar

Aki az elmúlt években nem futott bele Pablo Escobarról szóló filmbe, doksiba vagy sorozatba, valószínűleg régen kidobta a tévéjét az ablakon. A Netflix két évadot is neki szentelt a Narcosban, s feltűnt a Beépülve című thrillerben is, még ha nem is főszereplőként. A sztorit tehát szinte biztosan ismerjük: itt van ez a kolumbiai fickó, akinek kezében a politikusoknál is nagyobb hatalom összpontosul, és akiért mégis rajonganak az emberek. Persze, Fernando León de Aranoa filmje némileg változtat a felálláson, most egy újságíró nézőpontjából mutatja be Escobar felemelkedését és bukását, ám amiért igazán érdekesnek ígérkezik a mozi, az Javier Bardem. Ő játssza ugyanis a kokainkirályt.

Mikor kerül a mozikba? Július 26-án

Escobar (16) hivatalos magyar nyelvű előzetes

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengenek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk