Aragorn is itt lesz: egyre többet tudunk A Gyűrűk Ura tévésorozatról

  • G. M.
  • 2018. július 30.

Mikrofilm

De sajnos még minimum három évet kell rá várni.

Tavaly novemberben derült ki, hogy Tolkien figurái a vászon után a tévéképernyőre költöznek, ugyanis az Amazon sorozatot készít A Gyűrűk Urából. Az Amazon Studios 250 millió dollárt, azaz nagyjából 68 milliárd forintot fizetett a jogokért, beelőzve az HBO-t és a Netflixet is, amelyek szintén szerették volna képernyőre vinni az angol író fantasyvilágát. Az Amazon a pletykák szerint nem spórol semmin, amit az mutat legjobban, hogy a sorozat marketingjére és a gyártásra szintén 250 millió dollárt fognak költeni.

Ám eddig mindössze annyit lehetett tudni, hogy a gyártó öt évadot tervez, és nagy valószínűséggel egyhamar nem látunk a sorozatból semmit, mert a forgatást csak valamikor a következő két évben kezdik el, ami azt jelenti, hogy 2021-ben kerülhet képernyőre. Az eddig is sejthető volt, hogy a sorozatban a vásznon eddig nem látott Tolkien-történeteket akarnak elmesélni, vagyis a széria majd A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége eseményei előtt játszódik – a pletykák szerint az első évad a fiatal Aragornról szólhat.

via GIPHY

A hétvégén az Amazon Studios főnöke, Jennifer Salke pedig azt jelentette be, hogy a gyártó már a forgatókönyvírókat is kiválasztotta a szériához, amely szerinte sem fog 2021 előtt bemutatkozni. A sorozat könyvén JD Payne és Patrick McKay dolgozik majd, és akinek nem ismerős a páros neve, egyáltalán ne aggódjon. Jelenleg a Star Trek negyedik részén és a Godzilla vs. Kong című akciófilmen dolgoznak, aminek még a létezését is nehéz megmagyarázni. Az írópáros a bejelentés után azt mondta, úgy érzik magukat, mint Frodó, amikor elindul élete legnagyobb kalandjára.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták és még sok minden más a Mikrofilmen!


Figyelmébe ajánljuk