Nem is Farkas Bertalan az első magyar űrhajós!

  • Gera Márton
  • 2018. február 15.

Mikrofilm

Megérkezett az új magyar film előzetese. A Lajkó igen jónak tűnik a trailer alapján.

Lajkának hívták a kutyát, akit 1957-ben fellőttek a Szputnyik–2 műhold fedélzetén az űrbe, hogy már az út során elpusztuljon. Persze, a szovjetek még így is büszkén elmondhatták magukról, hogy ők küldték fel az első állatot az űrbe. Nos, ez biztosan nem szerepel majd Lengyel Balázs filmjében, a Lajkó – Cigány az űrben ugyanis alternatív történelmet mesél el.

A sztori szerint a Szovjetunió a baráti Magyarországnak ajánlja fel, hogy válassza ki az első űrhajóst, aki még véletlenül sem Gagarin volt. A megfelelő jelöltet hamar megtalálják Serbán Lajos, Lajkó személyében, aki imádja a csillagokat, és mi más predesztinálná őt az űrutazásra, ha nem ez!? Lajkó, a permetezőpilóta pedig elindul, hogy legyőzze a kihívásokat a kazahsztáni Bajkonurban, és végül feljusson az űrbe.

Lajkó – Cigány az űrben (12E) előzetes

A LAJKÓ – CIGÁNY AZ ŰRBEN MÁRCIUS 29-TŐL LÁTHATÓ ORSZÁGSZERTE A MOZIKBAN! 1957 elején a nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben.

A ma megjelent előzetes alapján úgy tűnik, a Lajkó vérbeli fekete komédia lesz, amelyben még az is elképzelhető, hogy egyszer csak megjelenik Leonyid Iljics Brezsnyev, hogy kicsit megszidja az egybegyűlteket. A film főszerepét a Katona színésze, Keresztes Tamás játssza (vele legutóbb két éve készítettük interjút), de feltűnik Trokán Anna, Trokán Nóra, Trill Zsolt, Máté Gábor, Szirtes Ági és Lukács Andor is. Korábbi forgatási beszámolókból az derül ki, hogy Lengyel Balázs első nagyjátékfilmjét többek között Csobánkán és Kiskunlacházán forgatták, utóbbi keltette ugyanis életre a bajkonuri űrrepülőteret. A rendező eddig forgatókönyvíróként dolgozott, ő írta az Aranyélet második évadának szkriptjét, de az elmúlt napokban nagyot futó Kojotnak is ő volt az egyik írója. Lengyel a mozi kapcsán azt mondta, az „a 20. század történelmének őrültségeit és sötétségét vígjátéki eszközökkel megmutató történet. Hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események”.

A Lajkó premierje március 29-én várható.

Figyelmébe ajánljuk