Hamarosan a vásznon ismerkedhetünk meg a hegyek csodálatos és szédítő világával

  • Gera Márton
  • 2018. március 15.

Mikrofilm

Idén áprilisban is lesz hegyifilm-fesztivál.

Létezik a kanadai Banff Mountain Film Festival, amely évről évre a világ legújabb hegyi témájú dokumentumfilmjeit mutatja be, legyen szó sportról, felfedezésről, kalandról, vagy éppen kultúráról és környezetvédelemről. Az 1976 óta megrendezett kanadai mustrán díjazott filmek ezt követően világ körüli útra indulnak, hogy 40 országban láthassák a nézők, milyen izgalmas is tud lenni a hegyek világa.

false

A filmeket Magyarországon is meg lehet nézni, méghozzá a 42. Banff Hegyifilm Fesztivál budapesti állomásán április 11. és 13. között, a Corvin moziban. A fesztiválon nemcsak sportfilmek vonulnak fel: lesz itt dokumentumfilm a hegyi kunyhóba vonuló öregemberről (Tarfala), megnézhetjük a Mount Everestet 21-szer megmászó Apa Sherpa életéről szóló filmet (Loved By All: The Story of Apa Sherpa), de együtt merülhetünk például Johanna Nordblad szabadtüdős búvárral a jég alá a Johanna című rövidfilmben.

Banff Hegyifilm Fesztivál Budapest 2018 - Trailer

Az év legizgalmasabb hegyifilmjeit láthatjuk a mozivásznon április 11-13. között, a 42. Banff Hegyifilm Fesztivál világ körüli turnéjának budapesti állomásán! A kanadai Banff Mountain Film Festival a világ legkiválóbb fesztiválja a maga műfajában. Évről évre itt mutatkoznak be a legújabb hegyi témájú dokumentumfilmek, legyen szó hegyisportokról, felfedezésről, kalandról vagy éppen hegyi kultúrákról és környezetvédelemről.

A fesztiválon több filmből álló, 100 perces vetítések lesznek, ezek esténként 19 és 21 órakor kezdődnek. Egy vetítésre 2900 forintért lehet jegyet venni, de van napijegy is (4900 forint), amivel egy este mindkét vetítésre bemehetünk. Aki viszont a Tengerszem túraboltban veszi meg a jegyét, 20 százalék kedvezményt kap annak árából. További részleteket a fesztivál honlapján lehet olvasni.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk