Robert Redford visszavonul, de ezek a filmjei örökre velünk maradnak

  • Gera Márton
  • 2018. augusztus 22.

Mikrofilm

Összegyűjtöttük a 82 éves színész legjobb alakításait.

Augusztus 18-án ünnepelte nyolcvankettedik születésnapját Robert Redford, aki a hónap elején tette egyértelművé, hogy ősszel visszavonul a színészettől. A hamarosan érkező The Old Man & the Gun után nem vállal több filmszerepet, mert Redford úgy érzi, ennyi elég volt. Bár az elmúlt években már eleve kevés szerepet vállalt, az 1960-as évektől aktív színésznek számos olyan alakítása volt, melyre könnyű emlékezni. Ezekből válogattunk.

Távol Afrikától (Out of Africa, 1985)

Robert Redford úgy lett a nők kedvence, hogy csak ritkán játszott hősszerelmest, ehhez képest a legismertebb filmje mégis a Távol Afrikától, ez az ízig-vérig romantikus dráma. Persze, Sydney Pollack közel háromórás filmje több mint egy gyönyörű tájakon játszódó limonádé, még ha a giccses jeleneteket nem is kell nagyítóval keresni benne. Karen (Meryl Streep) és Denys (Redford) afrikai szerelmét elmesélő film azonban ki tud lépni a műfaj keretei közül, és a tragikus szerelem szívfacsaró élményét vázolja a néző elé.

Out of Africa (5/10) Movie CLIP - Shampoo By the River (1985) HD

Out of Africa movie clips: http://j.mp/15w2NIx BUY THE MOVIE: http://amzn.to/ublU95 Don't miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTION: Denys (Robert Redford) shampoos the tangles out of Karen's (Meryl Streep) hair and recites poetry by the river.

Az elnök emberei (All the President’s Men, 1976)

Ma valószínűleg azt a tanulságot vonjuk le Az elnök emberei láttán, hogy egy ilyen ügynek biztosan nem lennének következményei, ám ettől még a Watergate-botrányról szóló politikai thriller egyszerre óda a tényekhez, az igazsághoz és az újságíráshoz. Ebből is fakad, hogy Az elnök emberei talán Redford egyik leglassabb filmje: újságírók ülnek a jegyzeteik felett (köztük Dustin Hoffman), beszélgetnek, telefonálgatnak, és próbálnak összerakni valamit, ami majd vihart kavar. Mégsem unalmas, amit látunk, mert az igazság lassacskán kirajzolódó képe lépésről lépésre hozza el az igazi katarzist.

All The President's Men - Trailer

Two reporters trail the Watergate burglary to the doorstep of the White House. Robert Redford and Dustin Hoffman star. Three Academy Awards(R) went to this true suspenseful story. MPAA Rating: NOTRATED (c) 1976 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. #Trailer #WB

A keselyű három napja (Three Days of the Condor, 1975)

Bármikor szembekerülhetsz az állammal – nagyjából ezt üzente 1975-ben Sydney Pollack, amikor megcsinálta a korszak egyik legnagyszerűbb thrillerjét. A keselyű három napjában a CIA-vel veszi fel a harcot Redford, miután kollégáit legyilkolják, és neki fogalma sincs arról, hogy kiben lehet bízni. Úgy izgalmas ez a film, hogy akciójelenetek nincsenek benne, csak a nyomasztó, ködös atmoszféra, amivel Pollack azt üzeni, hogy sohasem tudhatjuk, ki az ellenség.

Three Days of the Condor - Trailer

In Sydney Pollack's critically acclaimed suspense-thriller, Robert Redford (Spy Game ) stars as CIA Agent Joe Turner. Code name: Condor. When his entire office is massacred, Turner goes on the run from his enemies...and his so-called allies. After reporting the murders to his superiors, the organization wants to bring Condor in -- but somebody is trying to take him out.

A nagy balhé (The Sting, 1973)

A nagybetűs filmélmény, amely parádés díszletek és jelmezek között teszi azt, ami igazából minden mozinak a feladata volna. Biztosan vannak, akik húzzák a szájukat, hogy a harmincas évek Amerikáját megidéző filmben kevés a gondolat, de ők elfelejtik, hogy ritkán születik ilyen csavaros forgatókönyv, és kevés olyan film van, amelyben Paul Newman és Robert Redford alakítaná ilyen mesterien a főszerepeket. A nagy balhé még ma, közel 50 évvel a bemutatása után is fityiszt tud mutatni a jelenlegi Hollywoodnak.

The Sting (10/10) Movie CLIP - It's Close (1973) HD

The Sting movie clips: http://j.mp/1uyCz3s BUY THE MOVIE: http://amzn.to/vNUDcm Don't miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTION: Gondorff's (Paul Newman) and Hooker's (Robert Redford) big con ends with a big surprise. FILM DESCRIPTION: Four years after setting box offices ablaze in Butch Cassidy and the Sundance Kid, Paul Newman, Robert Redford, and director George Roy Hill re-teamed with similar success for The Sting.

Butch Cassidy és a Sundance kölyök (Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969)

Redford már a hatvanas évek elején is kacérkodott a színészettel, tévésorozatokban tűnt fel, de az igazi ismertséget az 1967-es Mezítláb a parkban és az 1969-es Butch Cassidy és a Sundance kölyök hozta el számára. George Roy Hill úgy keverte a westernek és buddy movie-k hangulatát a filmjében, ahogy csak tudta: a különös képek, a könnyen dúdolható filmzene és a vadnyugat romantikája üzeni a nézőnek, hogy a Bolíviába menekülő Butch és Sundance bandita valami olyasmit csinál, aminek végleg leáldozott. A Butch Cassidy és a Sundance kölyök ráadásul olyan mély nyomot hagyott Redfordban, hogy a karakteréről, Sundance-ről nevezte el az általa alapított filmfesztivált.

Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) - Butch's BikeScene (2/5) | Movieclips

Butch Cassidy and the Sundance Kid movie clips: http://j.mp/1cM6e0Y BUY THE MOVIE: FandangoNOW - https://www.fandangonow.com/details/movie/butch-cassidy-and-the-sundance-kid-1969/1MV0e4573e56095d0c92b2221d84a8914bf?cmp=Movieclips_YT_Description iTunes - http://apple.co/1HigUPg Google Play - http://bit.ly/1QPzlzm Amazon - http://amzn.to/1A4WVnI Fox Movies - http://fox.co/2zRIXri Don't miss the HOTTEST NEW TRAILERS: http://bit.ly/1u2y6pr CLIP DESCRIPTION: Butch (Paul Newman) shows off his bike skills to Etta (Katharine Ross) on a carefree morning.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk