Üdv a klubban! – Hatalmasat pacsizott Orbán a földkerekség legismertebb diktátoraival

  • narancs.hu
  • 2017. május 14.

Nagytotál

Ez a kép is remek illusztráció lesz a történelemkönyvekben.

Orbán Viktor a felesége és a Szijjártója kíséretében Kínába látogatott. Nem, nem azért, hogy megkoszorúzza a Tienanmen téri kommunista emlékművet, az csak kellemetlen kötelesség lehetett, bár aki nagyon akart, az kibújhatott alóla. Hanem azért, mert most zajlik Pekingben a kínaiak Egy övezet, egy út névre keresztelt gazdasági fóruma, amely a világszintű kínai terjeszkedést ünnepli.

false

 

Fotó: Facebook

A találkozón számos magas rangú politikus és a nemzetközi szervezetek (ENSZ, IMF) vezetői vettek részt, de a fejlett nyugati demokráciák nem képviseltették magukat kormányfői szinten. Itt voltak viszont Európa szélének közismert diktátorai: a fehérorosz Lukasenka, az orosz Putyin és a török Erdoğan. Orbán Viktor saját Facebookján dicsekedett el a pillanattal, amikor ebben az exkluzív klubban üdvözölték. Íme, a kép, nagyban mutatjuk:

false

 

Fotó: Facebook

A fehérorosz diktátor mellett amúgy a fia és kiszemelt utódja, Nikolaj látható – róla is írtunk az autokrata vezetők sikeres gyermekeit bemutató körképünkben. Csak remélni tudjuk, hogy más gyilkos rendszerek vezetőivel is sikerült bazsalyogni egyet, és például a kormány által ugyancsak nagyra becsült Nazarbajev és Duterte elnök urak sem mentek haza vállveregetés nélkül.

Figyelmébe ajánljuk