Csúcsra jár a Hódmezővásárhely után kitört beteges pánik Orbán hívei közt: attól tartanak, hogy kevesen lesznek a békemeneten

  • narancs.hu
  • 2018. március 14.

Narancsblog

Egy hangon kiált provokációt a lakájsajtó. Ég a ház: az ordít a leghangosabban, aki felgyújtotta.

Holnap úgynevezett békemenet lesz, első blikkre az mondaná rá az ember, hogy ki nem szarja le. Különben is, tegye fel a kezét, aki emlékszik rá, hogy mikor volt az utolsó békemenet. Talán tavaly április körül volt egy, amikor kimondottan az orosz–magyar testvériség-barátság melletti kiállásként vonultak fel, de azt is a kutyapárt szervezte. Tavalyelőtt májusban? Nem, nem, akkor éppen Bencsik András főszervező zokogott bele a Népszabadságba (te jó ég, alig két éve még megvolt), hogy képtelen a kvótaügyi népszavazás alkalmából összerántani egy békemenést, mert nincsenek elegen:

„Most biztosan kevesen jönnének el”

mondta akkor.

Nos, a kormányzati sajtó utóbbi napjainak termését áttekintvén a legelfogulatlanabb szemlélő is kénytelen arra következtetni, hogy Bencsik jogos félelmei máig sem csökkentek egy szikrányit sem. Valljuk be, ilyen léptékű alarmírozással eddig még nem találkoztunk. A hangadó ezúttal is a központi pártlap, a Magyar Idők, amely így ír: „Soros ügynökei az áprilisi választást megelőző hetekben és napokban komoly provokációkra, nyílt és agresszív támadásokra készülhetnek a közszolgálati média, a jobboldali médiatermékek, és a közintézmények ellen. Kiemelt célpontjuk a több százezer embert vonzó, nemzeti elkötelezettségű békemenet, így különösen fontos, hogy a hatóságok megfelelő figyelemmel kísérjék a sorosisták akciózását…”

Valami Tűzfalcsoport nevű blog, amire a Magyar Idők mindig oly nagy hévvel hivatkozik, pedig már azt is tudni véli, hogy: „Már egy éve készülnek a békemenet ellen Sorosék”. (Csak a miheztartás végett: egy éve még ezek a marhák azt sem tudták, hogy lesz egyáltalán békemenetük. Hol volt még Hódmezővásárhely?)

Ám mi sem igazolja az elkerülhetetlen provokáció bizonyított voltát fényesebben, mint az, hogy a rohadt sorosisták már meg is fenyegették Bayer Zsoltot, hogy egy Dragunov nevű puskával lelövik a békemeneten. S Szlovákiában pedig már két hete kinn az utcán zavarognak, ahogy Orbán kiolvasta a jelekből.

A kicsit késve futó Pesti Srácok ma estére a tévéjébe vagy videóblogjába trombitálta össze, khm, a nagyágyúit ezzel a címmel: „Provokátorok, agyonlövés, háborús séta: Kiadták a gyűlöletparancsot a Békemenetre – Csizmadia-Fricz-Stefka a mai Polbeatben!”

Szerencsére az origo pedig a megoldást is látja: „A szervezők várnak mindenkit, akik az anyák, gyerekek biztonságára törekednek, és a Fidesz is arra kéri híveit, hogy vegyenek részt az eseményen.” Magyarul: kapára, kaszára, anyák védelmezői, gyerekek gyámolítói, jöjjön mindenki, mert jaj lesz, ha kevesen leszünk.

És az, hogy a csekély felvonulói létszámtól reszketnek, csak a határozottan jó indulatú megfejtése e sajtótombolásnak.

Van egy másik is.

Vajon miért ordítanak előre teli szájjal provokációt?

Mitől olyan biztosak e provokációban? A kérdés megáll önmagáért kijelentésként is. Így azt sem lehet mondani, hogy leszarja az ember a békemenetet. Hiszen a szervezői, kiagyaló már tudják, hogy mi fog majd történni ott. S ha félnek valamitől, az nemcsak a lelkiismeretük, hanem főként a bukás, aminek az elkerüléséért meg tényleg mindenre képesek lehetnek.

Holnap tehát nem árt résen lenni.

Figyelmébe ajánljuk