Gyurcsány Ferenc Pokornival és Goodfrienddel tör Orbán hatalmára

  • narancs.hu
  • 2014. december 22.

Narancsblog

Ja, és Vargával meg Navracsiccsal – legalábbis Bencsik András, a békemenet atyja szerint. Ne mondja senki, hogy Bencsik megőrült, mert ez ugyan tény, de nem mai.

A mindig minden disznóság mögött nagymesterként az üstöt kavargató fortélyos Gyurcsány a minapában egy konferencián végre összebútorozott Goodfriend ügyvivővel, ugyancsak minden galádságok kifundálójával. S mire jutottak? Nos, azt adja tudtunkra Orbán Viktor kedvenc hetilapjának főszerkesztője formás kis Facebook-posztjában.

Hú, ez nem semmi! Lehet, hogy tényleg nem semmi, de nem is nagy újdonság. Ne mondja már, kedves olvasó, hogy nem találkozott még ezzel az összeesküvés-elmélettel. Dehogyisnem. A meskete lényege, hogy Magyarországon nincs ellenzék, csak Gyurcsány van, a Sátán és kifutófiúja, Goodfriend, esetleg fordítva. Mármost ez minden további nélkül nézhet is ki így – a felületes szemlélő számára. Ám mondjanak Orbánék és a szolgahad bármit erre vonatkozóan, csak a következők nem történhetnek meg Magyarországon.

1. Varga, Pokorni vagy éppenséggel Navracsics, vagy akárki a Fideszből a büdös életben nem puccsolja meg Orbánt. A Fidesz ugyanis a kéz kezet mos elvére kialakított hatalmi piramisjáték. S addig biztonságos az élet Vargának, Pokorninak, Satöbbinek, míg Orbán ott van, ahol. Legfeljebb időnként valaki beléjük törli a lábát, időnként még hátrébb kell lépniük, de valódi felelősségüket nem firtatja sem politikai akarat, sem hatóság.

2. Orbánt és társait tollba és szurokba hengergetve fosztja meg hatalmától a népharag.

3. Orbán és társai örökre itt maradnak a nyakunkon, s legfeljebb akkor veszik le a főnököt, amikor Kádárt anno – ha már beszélni sem tud.

Nem, ezek mind nem történnek meg. Orbánt és társait a következő demokratikus választásokon lehet és kell leváltani. Le is fogják. Még akkor is, ha jelenleg nem látszik olyan ellenzéki formáció, amely képes lenne erre.

De lesz ilyen. És ettől félnek, mint a tűztől. Ezért jönnek napi rendszerességgel az efféle összeesküvés-elméletek. Ezért indul majd előbb-utóbb Orbán minden tiltása ellenére békemenet. Lesznek még pár ezren. Egy darabig.

Figyelmébe ajánljuk