Ha ez igaz, akkor be lehetett drogozva a leghazugabb magyar miniszter

  • narancs. hu
  • 2017. január 22.

Narancsblog

Magas színvonalon dolgozza fel a hazai politika az elmúlt 25 év egyik legnagyobb panamáját.

Az OLAF december 14-én adta át a magyar kormánynak a 4-es metró körüli nyomozása összefoglalóját, amelynek eddig nyilvánosságra hozott része tele van hátborzongató számokkal, például pont 166 milliárd 998 millió 258 ezer 356 forintot loptak vagy csaltak el.

De kitől is kell visszakövetelni az elcsaklizott milliárdokat az aktuális magyar kormánynak és az európai hatóságoknak?

A 4-es metrót 2014 tavaszán, közvetlenül a parlamenti választások előtt adták át, tehát épült az három bő esztendeig a Fidesz-érában is, de köztudomásúan a Magyar Szocialista Párt és az SZDSZ vezette kormányzat, illetve a fővárost vezető szocialista és SZDSZ-es önkormányzat biznisze volt. E heti nyomtatott kiadásunk vonatkozó szerkesztőségi közleménye szerint ennek a firtatása Magyarország politikai színterének egyik legsűrűbben napirendre tűzött műsorszáma lesz a közeljövőben.

A hirig és sárdobálás már megkezdődött. Megszólalt Lázár János, Tarlós István és még páran mások is, Demszky Gábor is kommentelte egy blogoldalon e kázust.

Horváth Csaba egykori főpolgármester-helyettes, pillanatnyilag MSZP-s fővárosi képviselő meg már vissza is ütött Lázárnak és Tarlósnak – khm, egy puhát. Az ATV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy olyat, hogy neki személyesen bármi köze lenne a 4-es metró beruházásához, csak olyan ember állíthat, aki bedrogozott vagy csak egyszerűen hazug, Lázár János pedig a kormány leghazugabb minisztere. (Biztos lemérik a miniszterek orrát minden reggel.)

S azt is mondta még Horváth, hogy „amikor Tarlós István átvette a fővárost, 370 milliárd forint értékű volt a metróhoz köthető szerződésállomány. Ez a Fidesz favoritja idején több mint 80 milliárd forinttal drágult, vagyis a keret 450 milliárdnál is többre növekedett”.

Ezek után egykori főnöke, Demszky Gábor nyomán ő is a teljes OLAF-anyag nyilvánosságra hozását követelte, amire a Fidesznek már napok óta van egy bejáratott dumája: jogászaink éjt nappallá téve ezen dolgoznak. Szinte látjuk magunk előtt.

Végül Horváth Csaba rúgott egyet a jelenlegi főpolgármesteren, Tarlós Istvánon is. Szerinte ugyanis nevezett töpörödött jellem, aki pincsiként pitizik (emeljük kalapunkat itt is a képviselő úr képalkotó nyelvi ereje előtt) Orbánnak.

Mindebből könnyen kihüvelyezhető, hogy hol is tart a rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legnagyobb korrupciós botrányának politikai feldolgozása, hol tart a felelősségre vonás és hol tart a megtisztulási folyamat. Hát, kb. itt valahol:

– Loptatok, rohadékok.

– Ti is, piszkok.

– Hazudsz, geci.

– Anyád hazudik.

Szevasz, OLAF, köszönjük a munkád, innen megoldjuk magunk közt! Magyarország jobban teljesít.

Figyelmébe ajánljuk