Hihetetlen agymosással pörög Orbán húsvéti interjúja Mészáros Lőrinc megyei napilapjaiban

  • narancs.hu
  • 2017. április 15.

Narancsblog

Már a látszatra sem adnak.

Már nem először száguld végig a megyei lapok többségén egyazon Orbán Viktor-interjú. A miniszterelnök most a Magyar Idők hasábjain brillírozott húsvéti "szentbeszédében", de úgy tűnik, tényleg bevett gyakorlattá vált, hogy ugyanazzal a címmel, képpel és szöveggel, és persze kiemelt helyen virít a megyei portálokon a nyilvánvalóan központi utasításra kirakott anyag.

A Medaworkshöz – és így a Mészáros résztulajdonában lévő Opimushoz – köthető megyei portálokon szombat délután mindenhol ugyanaz várja az olvasókat. (Mi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplap online verziójának nyitóoldalát mentettük le, de a 444.hu egymás mellé rakta az összeset.

false

 

Persze ahhoz, hogy ennyire olajozottan menjen a gépezet, alaposan át kellett alakítani a Mészárosékhoz került 12 megyei napilap működését. Erről és a már régóta tartó hanyatlásról korábbi cikkünkben is olvashatnak.

 

Lassú elsötétítés - Kik nyírták ki a vidéki napilapokat?

Összesen 12 megyei napilap került októberben Mészáros Lőrinc közelébe. Szerkesztők és újságírók mondják el, milyen volt belülről a kormánypárti térfoglalás, és milyen okok vezettek addig, hogy a megyei sajtó mára nem a helyi hatalom kontrollja, hanem a barátja lett. December 1-jén nyolc megyei napilap vezetőjétől köszönt el a Mediaworks új igazgatója, Liszkay Gábor.

Figyelmébe ajánljuk