Miért? Pénzér’! – Kövér László, a téboly közeli ismerőse

  • narancsblog
  • 2014. április 20.

Narancsblog

Szóval szar érzés, hogy nem lehet teljesen harmadik világi hatalmat kiépíteni Európa közepén.

Itt a húsvét, Kövér László ismét a Hír Tv-ben lépett fel, mintha csak hazajárna. Hazajárna kezelgetni régi paranoiáit. Jó lenne újra házelnöknek lenni, ugyan mi akadálya lenne, csak közbe ne jöjjön valami, ilyeneken gyötrődött, de hamar rátért örök mumusára, tényleg, úgy beszélt, mintha egy delejes tekintetű pszichiáter pamlagán elborulva kellene vallomást tennie. Persze kiről? A rettenetes Gyurcsány Ferencről. Ez már tényleg kóros: ott van a szörnyeteg Gyurcsány a maga 3 gyalogos képviselőjével a parlamentben, szemben Kövérrel és a százharmincvalahány fideszessel, biztos hülyére kell magát paráznia az újrázó házelnöknek. S mit mond Kövér? Hogy Gyurcsány a „zakkant bolsi milliárdos”. Ja, ő csak tudja, ki a zakkant milliárdos, hisz közvetlen főnökének épp a napokban avatják fel a háza végében a fűthető székes futballstadionját.

Gyurcsányt nyilván nem eresztik már, amíg élnek, s a halálos ágyuk alá is benéznek, hogy nem lapul-e ott a nagy orrú bolsi rém (nyugi, ott lesz). De Magyarország számára nyilván az az igazi tragédia, amit Kövér László az uniós tagságunkról, magáról az Európai Unióról gondol. S legyen nyugodt mindenki, Kövér László azt gondolja, amit gondolhat, egy szóval sem kevesebbet vagy többet. S hogy mit gondolhat, azt pontosan a felcsúti Pancho Aréna fűtött gyepének mestere diktálja. Tehát bajszi ilyet szólt a házi tévéjének az Európai Unióról, hogy „jobb lenne kívül, de nem lehet”.

Kövér beszél - a kép nem a helyszínen készült!

 

Fotó: MTI

Miért is? Nos, közlendőjéből napnál is világosabban az derült ki, hogy azért, mert az unió mindenféle hülye szabályokkal (vö.: demokratikus keretek) akadályozza őket dolguk végeztében, „többes mércét” használ velük szemben satöbbi, satöbbi. S azért kell mégis benne maradni, mert ad pénzt. Mert a következő években várható több ezermilliárd forint fejlesztési forrás elengedhetetlen. Magyarul itt rohadnánk meg a pénzük nélkül, ezért kénytelenek vagyunk eltűrni, hogy rosszul viselik az uniós normákon kívüli szándékainkat. Szóval szar érzés, hogy nem lehet teljesen harmadik világi hatalmat kiépíteni Európa közepén, de le kell nyelni, mert annyira azért megfizetnek, hogy bármit csinálunk, éhen ne haljatok. Nos, ez maga az életfilozófiává emelt korrupció. Ehhez képest a kényszeres gyurcsányozás csak valami pimf fixáció, olyan, mintha feszt nyalná valaki a száját.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.